Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Društvo upokojencev Vojnik je praznovalo 65 let

V Društvu upokojencev Vojnik smo praznovali 65 let delovanja društva. Visoko obletnico smo praznovali v lepo urejeni večnamenski dvorani Osnovne šole Antona Bezenška na Frankolovem.
Kulturni program se je začel z recitalom pesmi Ne počutim se staro, ki jo je z občutkom za lepoto trenutka izvedla naša upokojenka Tatjana Ravnjak. Sledil je pozdravni del ter podelitev pohval in priznanj članom društva za njihovo prizadevno in nesebično delo. 

Najvišja priznanja, priznanja krovne organizacije Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS), so prejeli člani, ki so skozi daljše obdobje največ prispevali k ugledu in dobremu imenu društva; in sicer pisno priznanje  Edmund Buček, malo plaketo Ivanka Koprivnik in Pavle Leskovar ter veliko plaketo, najvišje priznanje ZDUS, Hedvika Trobiš. Hvale vredno priznanje sta kot prostovoljca ZDUS sta prejela Martina Lugarič in Felicijan Herman. 

V nadaljevanju je sledil bogat in raznovrsten kulturni program. Osnovno noto mu je dajalo medgeneracijsko sodelovanje med imenitno pripravo mentorjev ter izvedbo učencev iz Osnovne šole Antona Bezenška s Frankolovega ter Podružnične osnovne šole Nova Cerkev. V nadaljevanju so nas očarali nastopi našega mešanega komornega pevskega zbora pod taktirko zborovodkinje gospe Katje Klinc in ansambla Vižarji, ki je hkrati poskrbel za dober ton na celotni prireditvi. Naša ušesa so božala melodije moškega pevskega zbora Prijatelji in milo zveneče pesmi ljudskih pevk Taščic. Glasbeni del je z imenitno interpretacijo pesmi Nekdo, ki imel bi me rad ter Thank you for a music zaključila gospa Brigita Petre. Kulturni program se je končal z recitalom občutene pesmi Sreča v izvedbi moje žene Magde Kajzba. Praznovanje so s svojo prisotnostjo počastili številni ugledni gostje iz Občine Vojnik, z županom Brankom Petretom na čelu, predsednica KS Vojnik Lidija Eler Jazbinšek, predsednik KS Frankolovo Dušan Horvat in ostali imenitni gostje. Prireditev je odlično povezovala Janja Srebot Vdovič.


Sledilo je še prijetno druženje in kramljanje ob dobri žlahtni kapljici našega vinogradnika Felicijana Hermana ter ob slastnih dobrotah, ki so jih pripravile članice. Za odlično prireditev gre zahvala vsem nastopajočim, učiteljem in učencem Osnovne šole Antona Bezenška in Podružnične osnovne šole Nova Cerkev, Mirku Krašovcu za okrasitev odra, Domnu za tonsko spremljavo, Francu Lebiču za sliko, Pavlu Leskovarju za koordinacijo, članicam društva, ki so pripravile okusne slaščice, ter vsem članom društva, ki so kakor koli pomagali pri pripravi te prireditve. 

Tekst: Marijan Kajzba
Foto: Lea Sreš 

Oglejte si tudi