Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Trideseto planinsko srečanje delovnih invalidov na Kopah

»Sonce se nikomur ne izogne. Tudi tebi ne pusti ležati, če se sam ne skriješ v senco. Prisluhni slavčku pod nebom, kako poje. Zakaj? Ker mu ni treba plačati najemnine! Poglej v nebo in zapoj, kajti sonce sije zastonj tudi zate.« Phil Bosmans

In sonce je danes sijalo za vse, ki smo se odpravili na slovensko srečanje delovnih invalidov na Kope.

 

Polni pričakovanj smo se člani MDDI Celje z dvema avtobusoma iz Štor proti Celju in Vojniku odpravili na Kope. Imeli smo prav poseben razlog. Obetal se nam je prijeten dan, saj smo vedeli, da bo na Kopah praznik. Že 30 let je prva sobota v avgustu dan, ko se na Kopah srečamo delovni invalidi iz cele Slovenije. Srečanje pripravljajo člani DI Slovenj Gradec. Na začetku nas je pozdravila njihova predsednica Stanka Tamše, ki je poskrbela za odlično organizacijo. Opozorila je na pomen druženja in tkanja prijateljskih vezi. Invalidi moramo opozoriti nase, saj smo kar prevečkrat prezrti in potisnjeni na rob družbe. Čas, v katerem živimo, za nikogar ni prijazen, zato je prav, da pozabimo na vsakdanje skrbi in tegobe ter se poveselimo, družimo in drug drugega razveselimo z lepimi trenutki; trenutki, ki se jih spomnimo takrat, ko nam je težko. Opozoriti moramo nase, da smo in da smo tukaj enaki, vredni člani družbe. Pozdravili so nas še Franc Šilak, župan občine Mislinja, Andrej Čas, župan MO SG, Drago Novak, predsednik ZDIS in Kornelija Marzel.

 

Po podelitvi priznanj društvom so na oder povabili najstarejše udeležence vsakega društva. V dar in spomin so prejeli lepe ročno izdelane spominke. Po sveti maši smo se razvedrili še s športnimi igrami, ob zvokih ansambla pa smo zapeli in zaplesali. Veliko članov se je sprehodilo po lepi naravi. Nabrali so borovnice in zelišča.

 

Čas je res prehitro minil in že smo se morali posloviti z obljubo »nasvidenje ob letu«.

 

Hvala, draga prijateljica Stanka s sodelavci, za brezhibno organizacijo vseslovenskega druženja. Stkali smo nove niti prijateljstva in naša srca so spet napolnjena s soncem, ki nas bo še dolgo spominjalo na ta prijetni dan.

 

Dragica Mirnik Amon

Oglejte si tudi