Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Konstitutivna seja sveta KS Frankolovo

V krajevni skupnosti Frankolovo je v torek, 21. oktobra 2014, potekala prva konstitutivna seja novoizvoljenega sveta KS Frankolovo, na kateri sta bila na osnovi javnega glasovanja izvoljena predsednik in podpredsednik sveta.
Na sejo so bili povabljeni vsi nekdanji člani iz mandatnega obdobja 2010–2014, vsi novoizvoljeni člani, predsednik občinske volilne komisije (OVK) Miran Pritekelj in novoizvoljeni župan Branko Petre. Dosedanji predsednik sveta KS Frankolovo Dušan Horvat je najprej pozdravil vse prisotne. Na kratko je povzel delo v preteklem mandatu in se iskreno zahvalil vsem dosedanjim članom sveta in strokovni sodelavki za dobro sodelovanje. Novoizvoljenim članom sveta je zaželel veliko uspehov pri delu. Mag. Miran Pritekelj, predsednik občinske volilne komisije, je podal poročilo o izidu volitev za člane sveta KS. Vse prisotne je seznanil, da sta v volilni enoti 3 prejela isto število glasov Martin Vezenšek in Andrej Vezenšek. Občinska volilna komisija je prejela pisno izjavo Martina Vezenška, da odstopa od kandidature. V svet KS Frankolovo so bili izvoljeni naslednji člani:

1. Volilna enota: Drago BRECL

2. Volilna enota: Bogdan LILIJA

3. Volilna enota: Andrej VEZENŠEK

4. Volilna enota: Branko PODGORŠEK

5. Volilna enota: Božo KAPUN

6. Volilna enota: Roman PINTER

7. Volilna enota: Dušan HORVAT

 Predsednik Sveta KS: Dušan HORVAT

Potrdili so mandate članov sveta KS in sprejeli ugotovitveni sklep o izvolitvi vseh članov sveta KS Frankolovo. V nadaljevanju so novoizvoljeni člani z javnim glasovanjem izvolili predsednika in podpredsednika sveta KS Frankolovo. Za predsednika je bil izvoljen Dušan Horvat, za podpredsednika pa Bogdan Lilija. Oba sta se zahvalila za zaupanje v prepričanju, da bodo dobro sodelovali in delali za dobrobit kraja in krajanov.

 

Dušan Horvat se je zahvalil tudi mag. Miranu Priteklju za strokovno vodenje prve konstitutivne seje novega sveta KS Frankolovo.

 

Ob koncu je prisotne nagovoril župan Branko Petre in čestital novoizvoljenim članom sveta KS Frankolovo za izvolitev. Ob tem je poudaril, da verjame v uspešno sodelovanje s KS Frankolovo.

 

Ines Novak

Foto: Jure Vovk

 

Oglejte si tudi