Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Zaključek Malčka bralčka Knjižnice Vojnik

Malček bralček je bralna značka za predšolske otroke, ki jo v Knjižnici Vojnik pripravljamo že 17. leto. Veseli nas, da je za nami še eno uspešno leto skupnega sodelovanja, saj je letos bralno priznanje osvojilo 490 otrok. Za osvojitev priznanja je vsak otrok moral prebrati vsaj tri pravljice.
Ob zaključku bralne značke smo za svoje najmlajše bralce pripravili predstavo z naslovom Indijanci v deželi miru, ki jo je izvedlo gledališče Smejček. Želeli bi se zahvaliti Urbanu Podergajsu, upravitelju telovadnice, za profesionalno pripravljen gledališki ambient v šolski telovadnici, vzgojiteljicam in vzgojiteljem vrtcev Mavrica, Danijelov levček in skupini iz vrtca Montessori za spodbujanje branja in sodelovanja s Knjižnico Vojnik ter Občini Vojnik pri realizaciji prireditev in dogodkov v sklopu Knjižnice Vojnik.  

 

Ne nazadnje pa gre zahvala vsem najmlajšim bralcem in njihovim staršem za vztrajanje pri branju. Ob tako velikem številu mladih bralcev se je ponovno izkazalo, da ima knjiga še vedno velik pomen na poti otrokovega odraščanja. Male in velike bralce vljudno vabimo, da se malčku bralčku pridružite tudi v naslednjem šolskem letu in se že veselimo sodelovanja tudi v prihodnje.

Tekst in foto: Betka Hutinski

Oglejte si tudi