Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Z avtobusom v koruzni labirint in Akvarij – terarij Maribor

Zadnji počitniški petek smo se z avtobusom odpravili na ekskurzijo v Maribor, ki jo je Knjižnica Vojnik pripravila v sodelovanju z Občino Vojnik.
Knjižne police smo zamenjali za koruzni labirint, kjer smo doživeli pravo malo pustolovščino. Koruzni labirint v Mariboru je letos oblikovan na temo Najstarejše vinske trte na svetu, tako da načrt predstavlja obliko velikanskega grozda. Razdeljeni na skupine, podkrepljeni s tekmovalnim duhom ter opremljeni z zemljevidom smo iskali in odkrili 15 orientacijskih postaj, na katerih nas je čakala poučna ali zabavna interaktivna vsebina. Hkrati smo z najdbo orientacijske postaje pridobili tudi črko, ki smo jo potrebovali za rešitev uganke. Iz labirinta smo se vsi vrnili kot zmagovalci in malce utrujeni posedli nazaj na avtobus. Ampak naše potepanje se še ni končalo. Pot smo nadaljevali v center Maribora. V prijetni senci 150-letnega parka smo se okrepčali z malico, nabrali novih moči in jo mahnili v mesto na sladoled. Za prijeten zaključek našega druženja smo obiskali Akvarij  terarij Maribor, kjer nam je vodnik predstavil prebivalce čarobnega akvarijskega in terarijskega sveta. Ogledali smo si 120 različnih vrst rib, ki plavajo v devetintridesetih velikih akvarijih, ki posnemajo rečna, jezerska in morska okolja iz vseh koncev sveta. Oddelek terarij ima več kot 50 vrst plazilcev, dvoživk in insektov. Na varni razdalji smo skozi steklo zrli v najbolj strupene kače na svetu, kot so mamba, klopotača, kobra, piton in druge. Polni čudovitih vtisov smo sedli na avtobus, ki nas je po pustolovski in poučni dogodivščini varno pripeljal domov.

Uživali smo v dobri družbi in se že veselimo naslednjih poletnih počitnic, ko nas bo pot zanesla ... no, naj ostane skrivnost.

Tekst in foto: Betka Hutinski

Oglejte si tudi