Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
12°C
2°C
Oceni objavo

Srečanje starejših krajanov Frankolovega

V času, ko se turobni zimski dnevi iztečejo in se začne prebujati narava, se tudi v ljudeh prebudi želja po veselju in druženju. Mesec maj je za kaj takšnega še posebej primeren, zato se v njem že vrsto let odvijajo tudi številna srečanja starejših krajanov, ki jih imamo tudi pri nas na Frankolovem.
Tako sta KS Frankolovo v okviru praznovanja krajevnega praznika in ŽK Frankolovo tudi letos organizirala to srečanje, ki se je odvijalo v četrtek, 24. maja.

 

 Srečanje se je pričelo v domači cerkvi sv. Jožefa, kjer je bila v ta namen ob 17. uri darovana sveta maša, ki jo je vodil naš priljubljeni pater Branko Cestnik.

 

 Po maši se je srečanje nadaljevalo v bližnjem gostišču Turist, kje sta vse letošnje udeležence

čakala pogostitev in krajši kulturni program, katerega so ga pod vodstvom svojih mentorjev pripravili učenci Osnovne šole Frankolovo.

 

Ob zbiranju udeležencev je bilo čutiti mnogo veselja in zadovoljstva, da so bili kljub slabim časom, ki pretresajo našo domovino, povabljeni na to srečanje. Prisrčna dobrodošlica predsednika KS Dušana Horvata jih je še dodatno razveselila, sploh tedaj, ko je izrazil svoje zadovoljstvo ob tako številni udeležbi. Njegova želja, da v tem druženju čimbolj uživajo, se je začela izpolnjevati s kulturnim programom, ki sta ga s svojimi učenci pripravili učiteljici, Leonida Rožanski in Mojca Dobnik Kobale, srečanje pa je s svojo prisotnostjo obogatil tudi ravnatelj OŠ, Peter Žurej.

 

 Prav tako je s svojo prisotnostjo udeležence razveselil tudi pater Andrej Koch, ki je z mnogimi nadvse rad poklepetal in se skupaj z njimi nasmejal šalam, ki so spremljevalke vsake dobre volje.

 

Med srečanjem je Dušan Horvat v imenu KS obdaril najstarejša prisotna krajana, in sicer Terezijo Skale, ki bo v oktobru dopolnila 93 let, ter Melhiorja Oprčkala, ki bo v decembru dopolnil 84 let.

 

Slovo po prijetnem druženju je bilo kar nekoliko težko, a ogrela ga je želja, da se čez leto dni zopet srečamo!

 

 

                                                                         Krajevna skupnost Frankolovo

                                                                         Župnijska Karitas Frankolovo

Oglejte si tudi