Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

Ostanimo prijatelji na Frankolovem

Člani Prosvetnega društva Anton Bezenšek Frankolovo smo to soboto organizirali 32. tradicionalno prireditev Ostanimo prijatelji. Že lanI smo prireditev organizirali tako, da ji je sledila še veselica. In ker je bil takšen način med ljubitelji narodno-zabavne glasbe dobro sprejet, smo tudi letošnje srečanje priredili v graščinskem parku.

V polnem šotoru smo lahko prisluhnili in uživali ob zvokih viž nastopajočih ansamblov: Mikola, Jarica, Špas kvintet, Eks, Utrip, Špadni fantje in Dinamika, za humor je poskrbel Uroš Kuzman, prireditev pa je povezovala Alja Tihle. Kot je v pozdravnem nagovoru prisotnim povedal predsednik društva Dušan Horvat, prireditve zagotovo ne bi uspeli organizirati brez aktivnih članov prosvetnega društva, simpatizerjev in številnih donatorjev, ostalih društev iz kraja ter zvestih obiskovalcev, ki že vrsto let v velikem številu prihajajo na Frankolovo.  V imenu Občine Vojnik se je organizatorjem zahvalil župan Branko Petre, ki je poudaril pomen prireditve za promocijo kraja in občine ter čestital za 32-letno vztrajnost. Vsekakor je največja vzpodbuda prav odziv občinstva, ki je srečanje sprejelo za svoje.

Po prireditvi je sledila veselica z ansamblom Banovšek, bilo je poskrbljeno za jedačo, pijačo in bogat srečelov, dobrega vzdušja pa ni zmotila niti večerna nevihta, ki je malo ohladila prireditveni prostor. Hvala vsem, ki so pomagali na veselici. Že letos vse ljubitelje narodno-zabavne glasbe vabimo, da se nam pridružijo naslednje leto na 33. prireditvi Ostanimo prijatelji!

Tekst: Elči Gregorc

Foto: Jan Gregorc


Oglejte si tudi