Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Jože Gregorc – 80 letnik

Jože se je rodil kot drugi otrok v številni družini v zaselku Bezenškovo Bukovje nad Frankolovim, za njim pa so na svet privekali še štirje. Očetu mizarju in materi, ki je skrbela za dom na mali kmetiji, ni bilo lahko, vendar so otroci kljub temu s pomočjo skrbnih staršev prišli do kruha.

 Že od nekdaj pa je znano, da je bila pri Korlačevih, kakor se po domače imenuje domačija, vedno doma lepa in ubrana pesem - pela sta jo oče in mati in jo skrbno prenašala na svoje otroke.

 

Tudi na Jožeta. Najprej je bil pevec, nato gasilec, skratka aktiven na vseh področjih in seveda dober oče ter dedek. Pa seveda sosed, ki vsakemu kadarkoli rad priskoči na pomoč.

 

 

Če poznaš človeka takega kova se zaveš, da je življenje kljub malim radostim lahko lepo in polno. Vedno dobre volje, iskrenih misli in besed ter neizmerno srečen, ko lahko zapoje v krogu svojih prijateljev ali družine.

 

Jože še danes, kljub osmim križem, aktivno prepeva pri moškem zboru iz Frankolovega, katerega je bil tudi med ustanovnimi člani. Od leta 1946 prepeva v mešanem cerkvenem zboru, je član mešanega zbora vojniških upokojencev, z bratom, nečaki in vnukom pa prepeva v pevskem sekstetu Družina Gregorc. Je častni član Prosvetnega društva Anton Bezenšek, najstarejši član PGD Frankolovo ter prejemnik številnih gasilskih in pevskih priznanj. Najbolj je seveda ponosen na Zlati grb občine Vojnik in bronastega, ki ga je pred leti prejel s pevci skupine Bratje Gregorc.

 

Iskrenim čestitkam, ki jih je v teh dneh prejemal, so se poleg župana občine Vojnik, pevcev, gasilcev, ki so mu priredili tudi slavnostni vodomet z osmimi curki, pridružili tudi njegovi prijatelji in sorodniki. V njihovem krogu je preživel nedeljsko popoldne, kjer je poleg harmonike odmevala tudi pesem ubranih glasov in med njimi ni bilo težko razpoznati Jožetov žametni bas.

 

Še na mnoga zdrava leta, Joži !

 

 E. G.

 

 

Oglejte si tudi