Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za četrtek, 29.06.2017

delno oblačno
V prvem delu noči bodo nevihte s krajevnimi neurji od zahoda zajele večji del Slovenije, v drugem delu noči pa prehodno povečini ponehale.
16°C | 25°C
petek, 30.06.2017
11°C | 26°C
sobota, 01.07.2017
15°C | 25°C
nedelja, 02.07.2017
12°C | 25°C
ponedeljek, 03.07.2017
11°C | 26°C
Opozorila
Sreda, 28.6.2017 ob 18h
Do sredine noči so ob nevihtah še možna krajevna neurja. Močni sunki zahodnega vetra in nalivi bodo ob prehodu hladne fronte najprej (okoli 22. ure) zajeli obalo, nato pa v približno treh urah prešli vso Slovenijo.
16°C
25°C
delno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Dogodki

Gostišče spet v novih rokah


DOGODKI

| |
04.04.2012      6:17
A A

Gostišče spet v novih rokah


Ko sem vprašal novega najemnika gostišča, Jerneja Podpečana, kaj je bilo odločujoče, da se je odločil odpreti lokal, v že skoraj odpisanem kozolcu, je dejal:


Novi najemnik gostišča Jernej Podpečan
Novi najemnik gostišča Jernej Podpečan
Deli:

V bistvu so odločali trije dejavniki: lokacija, ambient, kozolec. Pa tudi povpraševanje po boljši kulinariki lahko prištejem k tem trem razlogom. Imam lokal tudi v Žalcu, vendar je tam konkurenca bolj huda, pa tudi prostorsko sem omejen na tisti lokaciji.

 

Precej delamo na ponudbi hrane na terenu, to nam omogoča ta kuhinja, torej pridemo na določeno lokacijo,  postrežemo, pospravimo in gremo. To uporablja vse več ljudi ob raznih družinskih srečanjih. Znani smo po jedeh iz krušne peči, saj je krušna peč na novo postavljena in dobro deluje. Pečemo sami domači kruh prav tako pa tudi pecivo.

 

Prihodnjim gostom sporočamo, da bomo veseli prav vsakega: tistega, ki pride samo na kavico, kot tistega, ki zahteva kosilo po izbiri. Povem pa, da na prvi pogled nismo najcenejši, ampak za to ceno stojimo z vrhunsko kvaliteto izbranih sestavin. Tudi če je malica 30 centov dražja kot kje v bližini, je pa malica v sestavi zdrave kombinacije, da malice označimo z oznako zaščite srca in ožilja, to pomeni uporabo pravilnih maščob, nemastnega mesa ali cvrtja. Malic bo na primer sedem vrst in kakovost si zasluži tudi svojo ceno.

Imamo veliko izbiro ribjih jedi, vsak teden en dan pa predstavljamo tujo kuhinjo skozi malice. Gledamo pa tudi na kombinacijo ustreznega vina s hrano, tu si želimo sodelovanja z lokalnimi pridelovalci vin. Rad bi poudaril, da sladice, ki jih pripravljamo doma, pripravljamo v manjših količinah in so brez umetnih praškov, krem ali drugih umetnih primesi.

 

Torej imamo kaj ponuditi. Kar postrežemo je kvalitetno, s tem pa bi radi prepričali naše prihodnje goste in opravičili zaupanje, da se nam ti gostje vračajo.«

 

Jure Vovk




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Vojnik!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Ogledalo
Številka: 115
Izšla: 19.06.2017
Poglej Pdf
Koledar dogodkov Preglej vse
Junij 28 29 30 1 2 3 4 5 6 7
28.06.2017 | Ostalo
Repair cafe
30.06.2017 | Ostalo
ULICA ŽALOSTNIH OBRAZOV
02.07.2017 | Kultura
SOCKA POJE, PLEŠE IN IGRA
28.06.2017 | Ostalo
Repair cafe
30.06.2017 | Ostalo
ULICA ŽALOSTNIH OBRAZOV
02.07.2017 | Kultura
SOCKA POJE, PLEŠE IN IGRA
03.07. - 07.07.2017 | Šport
TEČAJI TENISA ZA OTROKE V ČASU ŠOLSKIH POČITNIC
04.07.2017 | Ostalo
Delavnica "Poslikajmo in zasadimo si cvetlične lončke"

Bodite prvi pri oddaji mnenja.