Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Blagoslov tovornjakov

V soboto, 7. julija, je bil opravljen blagoslov tovornjakov firm A2EL transport, d. o. o., in MV transport, d. o. o., v Novi Cerkvi. Lastnika podjetij, ustanovljenih leta 2004, sta brata Andrej in Marko Vranc, ko sta se odločila, da nadaljujeta dolgoletno družinsko tradicijo, ki jo je začel njun oče Jože Vranc.
Glavna dejavnost podjetja so mednarodni prevozi po zahodni Evropi. Leta 2010 so stopili na skupno pot z Avstrijskim podjetjem B&H transport logistic GmbH iz Berndorfa pri Salzburgu. V slovensko-avstrijski navezi se trudijo biti konkurenčni na mednarodnem trgu. Kljub temu da v današnjem času, ko vse drvi mimo nas in si redko vzamemo čas za druženje, sta lastnika podjetij želela obuditi včasih obvezno opravilo in organizirala blagoslov in krst novih vozil.

Pred kratkim sta vozni park povečala še za tri nova vozila, torej jih imata skupaj sedem.

 

Obred je opravil g. Dekan Alojz Vicman, prisotne pa je pozdravil tudi župan občine Vojnik g. Beno Podergajs.  Po nagovoru in obredu je sledil krst in šampanjec je tekel tudi po kabinah vozil. Nekaj ga je ostalo še za nas, manjkalo ni niti dobre hrane, pesmi pa so nas spremljale dolgo v noč.        

 

Jure Vovk     

Oglejte si tudi