Oceni objavo

2. Župnijski dan v Novi Cerkvi

Župnija Nova Cerkev je na nedeljo, 6. novembra, praznovala hkrati zahvalno in lepo nedeljo. Ta dan je bil organiziran 2. Župnijski dan. Dekan Alojz Vicman je povabil k darovanju slovesne svete maše patra Andrzeja Kocha, iz reda klaritincev, ki je duhovni pomočnik v župnijah Frankolovo in Črešnjice.

Pater Andrej, po rodu Poljak, je pridigal s prižnice o sv. Lenartu, zavetniku novocerkovške župnije in o pomenu  hvaležnosti. Izrazil je tudi hvaležnost za lepo preživeto prvo leto v Sloveniji.

 

Daritveni oltar je bil obogaten s številnimi sadovi in plodovi zmeraj darežljivega Boga, še posebno v jesenskem času. Zadonela je Zahvalna pesem cerkvenega pevskega zbora.

 

Predsednik zbora in dekan sta  podelila priznanje štirim pevkam, ki so imele okrogli jubilej petja v zboru. Ob zaključku  se je dekan zahvalil še vsem, ki tvorno sooblikujejo življenje in poslanstvo cerkve na lokalnem nivoju.

 

Številni župljani so se zadržali pred cerkvijo ob toplem okrepčilu, ki je tudi bilo »sad zemlje in dela naših rok«.  Družabni program župnijskega dne je popestrila Godba na pihala iz Nove Cerkve in izvrstni mladi muzikanti iz Nove Cerkve. V Marijinem domu so  si lahko navzoči ogledali razstavo likovnih del ljubiteljskih umetnic, pod okriljem Turističnega društva Nova Cerkev.  

 

Župnijski dan je bil kot zahvala oziroma potreben odziv na prejete materialne in duhovne dobrine, za vse, kar imamo in za vse, kar smo. Povabil nas je tudi h gojitvi kulturne razsežnosti v naših medsebojnih odnosih na ravni župnije in našega kraja.

 

 

                                                                                                    Špela Oprčkal

 

Oglejte si tudi