Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Obisk državne ocenjevalne komisije v okviru projekta Moja dežela lepa in gostoljubna 2022

Turistična zveza Slovenije je začela ocenjevanja mest, krajev, kampov in mladinskih hostlov v sklopu projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna 2022. Za Slovenijo je turizem rastoča dejavnost, ki je povezana s počitkom, sprostitvijo, doživetji, športom ter naravno in kulturno dediščino.

Urejeno in gostoljubno okolje je pogoj za uspešen razvoj turizma in Občina Vojnik se trudi slediti ciljem državne Strategije za razvoj turizma, pa tudi dosegati cilje Dolgoročne strategije Občine Vojnik 2020  2030.

Namen projekta je spodbujati in ozaveščati ljudi, da urejajo svoje bivalno, krajevno, podjetniško in društveno okolje, to je okolje, kjer stanujejo, živijo, delajo, se družijo in dopustujejo. Projekt je hkrati spodbuda za dobro organizirane redne dejavnosti komunalnih, okoljevarstvenih podjetij in drugih služb ter vedno bolj prispeva k urejenosti in prijetni celostni podobi Slovenije.

Občina Vojnik že vrsto let sodeluje na omenjenem natečaju. Tokrat je komisija pod vodstvom strokovnjakinje za turizem Andreje Vesel ocenjevala Vojnik  trg in okolico. Rdeča nit letošnjega natečaja je slogan Kjer je zdravje doma, s čimer želijo poleg slovenskih lepot in gostoljubnosti poudariti tudi dejstvo, da je Slovenija država, v kateri velik pomen posvečamo zdravemu načinu življenja in spoštovanju načel trajnostne interakcije z naravo.

Petra Pehar Žgajner

 

Oglejte si tudi