Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Občni zbor Društva podeželskih žena Meta

Na predvečer dneva žena, 7. 3., smo v Škofji vasi v gostilni Medved izvedle redni letni občni zbor Društva podeželskih žena Meta.

Poročilo preteklih letnih dejavnosti je vsako leto daljše. Poleg rednih dejavnosti v društvu veliko sodelujemo s sorodnimi društvi na regijskem področju in izven (Hrvaška in Avstrija). Prisostvovale smo tudi mednarodni konferenci na temo »Podeželje, podeželske žene in kmetice, kje smo?« v Dolenjskih Toplicah.

Leto, ki je pred nami, bo še posebej zaznamovalo delovanje Društva podeželskih žena Meta, saj bomo oktobra ob mednarodnem dnevu kmetic praznovale 40 let druženja kmetic s področja nekdanje celjske občine. Za to priložnost smo že lani poleg rednih dejavnosti začele s pripravo zbornika in izdajo društvenega koledarja.

V programu dela za leto 2019 imamo: sodelovanje na razstavi pisanic v Hrvaškem Gudovcu, sodelovanje na razstavi v Jernejevem domu v času velike noči s predstavitvijo običajev (razne vrste butar in kulinarike iz Slovenije in izven) ob cvetni nedelji, organizirale bomo pohod okrog Šmartinskega jezera, eno ekskurzijo v Goriška brda in drugo v Laško, rokodelske in kulinarične delavnice, srečanje kmetic v Oplotnici, manjše pogostitve ob različnih priložnostih kot promocijo domače pridelane hrane, ki jo pridelujemo na naših kmetijah in potem pridelke in izdelke tudi z veseljem postrežemo, sodelovale bomo na Božičnem Vojniku in po možnosti na nekaterih drugih prireditvah s predstavitvijo društva. Mariji Kranjc, ki je bila prva mentorica takrat Aktivu kmetic smo podelile naslov častne članice, g. župan Branko Petre pa je društvu izročil priznanje ob 40 letnici delovanja. 

 

Vedno smo vesele novih članic, zato vabim zainteresirane, da se nam pridružite in za informacije pokličete po telefonu na št. 041 353 228 (Irena Šelih).

 

Tekst: Marija Žerjav
Foto: Irena Šelih

Oglejte si tudi