Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Voščilo župana ob Dnevu državnosti

25. junija 1991 je slovenska skupščina sprejela Deklaracijo o neodvisnosti Slovenije in temeljno ustavno listino o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije. Zato 25. junija praznujemo dan državnosti.

Slovenci smo stoletja sanjali o svoji državi in si želeli samostojnosti. Naši generaciji je bilo dano, da so se nam sanje uresničile. Zato je prav, da ob tej obletnici praznujemo. Praznovanje mora spremljati ponos na državo, ki ji rečemo domovina, in spoštljiv odnos do ljudi, ki so se v preteklosti borili za ta cilj. Zavedati se moramo tudi naše odgovornosti, da samostojnosti ne zapravimo in da moramo skupno delati za mir ter razvoj naše domovine. Od vsakega od nas je odvisno, ali bomo jutri živeli bolje ali ne. Ponos mora torej spremljati trdo delo, ki bo imelo večji uspeh v pogojih medsebojnega spoštovanja in sodelovanja. To prizadevanje je naš dolg in bo naša dota bodočim rodovom. Za to se je vredno truditi in tudi kaj žrtvovati.

 

Spoštovani občani Občine Vojnik, dragi rojaki Slovenci, ob dnevu državnosti vam iskreno čestitam. Želim vam prijetnega praznovanja in mirno življenje v naši domovini Sloveniji.

 

Branko Petre, 

župan Občine Vojnik

Oglejte si tudi