Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
12°C
-2°C
JUTRI
14°C
-3°C
Deli

Županova beseda: Delo za skupno dobro je častno!

Tisti, ki stori kaj dobrega, naj molči, tisti, ki mu je bilo dobro storjeno, naj pripoveduje. (Seneka)

Mesec september je prelomnica, poletje se obrne v jesen, dopust nadomestijo delovne obveznosti, brezskrbne počitnice zamenjajo šolske skrbi. V naši občini smo lahko veseli, da imamo zopet večje število otrok, vključenih v predšolsko in osnovnošolsko vzgojo. Tako imamo v Vrtcu Mavrica Vojnik, Vrtcu Danijelov levček Vojnik in v Hiši otrok Nova Cerkev vključenih okoli 500 malčkov, v Osnovni šoli Vojnik in Frankolovo pa približno 900 osnovnošolcev. To seveda dokazuje, da je naša občina vitalna in ima prihodnost. Vsem otrokom, šolarjem, dijakom in učiteljem želim uspešno šolsko leto. Vsi skupaj pa moramo poskrbeti, da bo tudi varno, predvsem v prometu. Zahvaliti se želim vsem, ki ste v prvem tednu poskrbeli, da so bili začetni šolski dnevi še posebej varni; člani sveta SPV, člani AMZS, gasilci, občinski redarji in policisti PP Celje. Hvala vsakemu posebej za fizično prisotnost na izpostavljenih mestih in pred šolskimi poslopji. Vsi udeleženci prometa moramo paziti na varnost skozi celo leto. Mimo POŠ Nova Cerkev smo za večjo varnost otrok zgradili tudi novo cesto in promet odmaknili od šolskih vrat.

 

September je tudi mesec, ko komisija za mandatna vprašanja in imenovanje ter občinski svet izbereta nagrajence občine Vojnik za tekoče leto. Tudi letos se je pokazalo, da imamo veliko ljudi, ki so posebej dejavni in zaslužni za kakovostno življenje v naših krajih. Izbranim bodo podeljena priznanja na prireditvi v počastitev občinskega praznika 4. oktobra v večnamenski dvorani v Vojniku. Na tem mestu se želim vsem zahvaliti za vaše delo, čas in pozitivno energijo, za vse, kar smo od vas prejeli v preteklosti in vas prosim, da vztrajate pri svoji poti še naprej. Vsi predlagani, ki niste mogli biti nagrajeni letos, čeprav bi si to zaslužili, verjamem, da boste nagrajeni v prihodnje.

 

Jesen je tudi čas, ko se obirajo sadovi. Zelo sem vesel, da nam je uspelo pridobiti dodatna sredstva z ministrstva za okolje in prostor za sanacijo plazu v Lipi in za sanacijo enega plazu v Črešnjicah. Skupaj je vrednost obeh projektov okoli 400.000,00 €. Začela se je tudi izgradnja mostu preko Hudinje v Polžah in v jeseni še mostu preko Dobrnice v Hrenovi. Oboje v vrednosti 250.000,00 €. Intenzivno potekajo dela na obnovi cest in asfaltiranja. Do novembra bo urejen tudi prostor za raztros pepela na pokopališču v Vojniku. Po zasnovi arhitektke Fanike Škorja bo dela izvedlo podjetje Isar, d. o. o. Končana je obnova stavbe v Novi Cerkvi. Do konca leta bo končan vodovod Razgorce 2 in če bodo sredstva dopuščala tudi Brdce – druga faza. Tudi planirana kanalizacija na Frankolovem je praktično zaključena. Veselimo se lahko nove zunanje učilnice in fitnesa na prostem. V Socki imamo nov pločnik, prostore za društva in gasilci novo cisterno. K temu dodamo tudi bogato bero društev in klubov. Tudi skrb za najšibkejše je stalno prisotna in številni prostovoljci v karitas in pri rdečem križu so vsak dan v akciji. Ja, nekaj sadov se je tudi letos nabralo v košari naše občine.

 

Pred nami je čas lokalnih volitev. Vabim vas, da si vzamete čas in se jih udeležite ter tako sodelujete pri oblikovanju skupne prihodnosti. Sodelovanje v občinskem svetu in svetih KS ter različnih odborih je priložnost za vaš dejavni prispevek k temu, da bo življenje v naši občini čim bolj po meri naših ljudi. Delo za skupno dobro je častno, udeležba na volitvah pa naša pravica in dolžnost.

Ob koncu mi dovolite, da vas še enkrat povabim na prireditev ob prazniku občine Vojnik. Zberemo se 4. oktobra ob 19. uri v večnamenski dvorani v Vojniku. Ob bogatem kulturnem programu se bomo s podelitvijo priznanj za leto 2018 zahvalili nagrajencem za njihov prispevek k razvoju občine Vojnik. Iskreno dobrodošli vsi!

 

Vsem občanom želim obilo veselja in užitkov v radodarni jeseni.

 

Vaš župan Branko Petre

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi