Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Proslava ob dnevu Civilne zaščite

Štab Civilne zaščite za Zahodno Štajersko je v sodelovanju z Upravo RS za zaščito in reševanje - Izpostava Celje in Občino Vojnik, organiziral svečano podelitev priznanj in nagrad ob 1. marcu - dnevu CZ. Podelitev je potekala v petek, 4. marca 2011, ob 17. uri, v večnamenski dvorani POŠ Nova Cerkev. Program so popestrili: moški pevski zbor Nova Cerkev, vokalna skupina »in spiritu« in godba na pihala Nova Cerkev.

Navzoče je pozdravil gostitelj – župan občine Vojnik, g. Benedikt Podergajs. Slavnostni govornik je bil g. Branko Dervodel, namestnik direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje.


Poveljnik CZ za Zahodno Štajersko regijo, dr. Aleš Krajnc in njegov namestnik ter vodja Izpostave URSZR Celje, g. Silvester Šrimpf, sta svečano podelila priznanja CZ najbolj zaslužnim pripadnikom (pripadnikom prostovoljnih reševalnih enot, služb in sestavov ter drugim posameznikom, skupinam, občinam, gospodarskim družbam in zavodom) za zasluge in prispevke pri razvoju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč v preteklem obdobju.

Tako je bilo podeljenih:

- 25 bronastih znakov CZ (od tega 13 za enkratno požrtvovalno opravljanje nalog ob poplavah septembra 2010),

- 3 srebrni znaki CZ (1 znak CZ bo podeljen med letom),

- 3 zlati znaki CZ in 2 plaketi, kateri bodo podeljeni med letom.

 

Ines Novak

 

Oglejte si tudi