Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Kolesarska povezava Celje – Vojnik – Dobrna v gradnji tudi na območju občine Vojnik

Tudi na območju občine Vojnik smo začeli graditi državno kolesarsko pot, ki bo povezovala našo občino s sosednjima Celjem in Dobrno.

Gradnja se je začela na Dobrni, v naši občini pa bo v prvi fazi zgrajena v dolžini približno 1 km od meje z Občino Dobrna do gasilskega doma v Lembergu. V sklopu te investicije bo zgrajen tudi nov most preko Dobrnice v Lembergu. Gradnja, ki jo v celoti finanacira Direkcija RS za infrastrukturo, predstavlja približno 10 % celotne predvidene investicije v naši občini.

Da bomo lahko zgradili tudi preostalo traso, je potrebno zagotoviti še manjkajoča soglasja nekaterih lastnikov zemljišč. Zato Občina Vojnik še vedno pridobiva soglasja zemljišč za izvedbo celotne trase do meje z Občino Celje. Z ministrstvom si prizadevamo tudi za nekatere spremembe trase, da bi lažje dosegli dogovor.

Menimo, da je trenutek, ko imamo priložnost, da bo gradnja v Občini Vojnik stekla, ko bomo imeli vsa soglasja za zemljišča. Občina Vojnik je v preteklih letih ogromno postorila na pridobivanju soglasij in tudi v prihodnje prosimo občane za razumevanje in posluh, saj so kolesarske povezave nujne za vse nas.

Tekst: Vesna Poteko

Foto: arhiv Tegar, d. o. o.

Oglejte si tudi