Logo MojaObčina.si

Vojnik

JUTRI
2°C
-1°C
NED.
3°C
-6°C
7712

Božični Vojnik z obogatenimi vsebinami

Organizatorji Božičnega Vojnika so 7. decembra 2017 predstavili dejavnosti v projektu na novinarski konferenci. Sodelovali so župan Občine Vojnik, Branko Petre, predsednica TD Vojnik, Nataša Kovačič Stožir, predsednik Katoliško-kulturnega društva Janko Šopar, Benedikt Podergajs, odgovorna za organizacijo, Petra Pehar Žgajner, in odgovorna za program, Urška Mužar. Predstavili so vse dejavnosti, narejene za izvedbo Božičnega Vojnika 2017.

Branko Petre je predstavil začetke in razvoj projekta in poudaril letošnje novosti. Poudaril je pomen dogodka, njegovo vsebino in vključenost vseh prebivalcev Vojnika. Zelo veliko prebivalcev se v dogajanja vključuje dejavno, posredno pa vsi občani. Božični Vojnik je priložnost za sodelovanje, saj so jaslice tema, na katero se ljudje znajo izraziti. Prebivalci ulic, kjer so postavljene jaslice, zaslužijo vso pohvalo, saj morajo tri tedne živeti s prireditvijo. V pomoč so jim delavci občinske tehnične službe, ki poskrbijo, da je njihovo bivanje znosno (redno čiščenje ulic). Božični Vojnik bo trajal od 16. decembra 2017 do 2. januarja 2018. Izrazil je željo vseh organizatorjev, da projekt uspe in ima dober odziv pri ljudeh pri spremljanju dogodkov. Predstavil je tudi osnovno finančno konstrukcijo Božičnega Vojnika.

Nataša Kovačič Stožir je predstavila dejavnosti TD Vojnik. Število sodelujočih se vsako leto povečuje, Vojnik postaja prepoznaven po dogodku. Letošnji program bo nadgradnja lanskih dogodkov, novost je gastronomska ponudba, ki jo pripravljajo Simona Pompe z učenci OŠ Vojnik in otroci Vrtca Mavrica in Vrtca Danijelov levček. Novost so lesene hiške, kjer bo, poleg stojnic, veliko lokalnih ponudnikov izdelkov. Predviden je kotiček za otroke in obiski Hojka, ki bo ob pomoči Knjižnice Vojnik izvajal praznične urice in ustvarjalne delavnice. Novost je informacijsko središče, kjer bodo obiskovalci dobili zemljevid z vrisanimi lokacijami dogajanj na Božičnem Vojniku.

Benedikt Podergajs, ki vse leto pripravlja seznam sodelujočih, je povedal, da je Katoliško-kulturno društvo Ivan Šopar postalo član Društva slovenskih jasličarjev, ki ima sedež na Brezjah. S tem je razstava jaslic pridobila kakovost in sprejela medse ljudi širom Slovenije in Hrvaške. Ljudje dojemamo jaslice na različne načine, bistvo Božičnega Vojnika je v umirjenem prazničnem vzdušju, nevsiljivem osvetljevanju jaslic in toplem prazničnem občutju. V njegovo domeno spada tudi sodelovanje z lastniki vrtov, ki sodelujejo brez večjih težav. Letos bo na dogodku postavljenih okoli 200 jaslic, v naravi in v Jernejevem domu.

Petra Pehar Žgajner je predstavila organizacijsko stran prireditve in opozorila na letošnjo novost, lesene hiške, ki so jih dobili ob sodelovanju v evropskem projektu NA PLAC. Ta infrastruktura bo ostala v Vojniku in jo bo mogoče kasneje uporabljati v vseh KS.

Urška Mužar je predstavila bogat program Božičnega Vojnika, sodelujoče in dogodke. Vse informacije o dogajanju bodo na voljo v prospektih, na spletu in v občinskem glasilu Ogledalo. Za konec Božičnega Vojnika bo po novem letu koncert vojniških pevskih zborov in solistov. V kulturno dogajanje sta zajeta tudi Nova Cerkev in Frankolovo.

 

Ne spreglejte: Info točka bo prostor, kjer boste dobili vstopnice za dogodke v telovadnici, ki sprejme 1000 ljudi. Vsi dogodki so brezplačni, sprejemali pa bodo primerljive prostovoljne prispevke za prireditve.

Vabljeni na Božični Vojnik med 16. decembrom 2017 in 2. januarjem 2018.

Tekst in foto: Lea Sreš

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!