Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Kanalizacija in vodovod

Izgradnja III. faze sekundarne kanalizacije na Frankolovem

V lanskem in letošnjem letu smo zgradili II. in III. fazo sekundarne fekalne kanalizacije na Frankolovem. Zgradili smo 571 m fekalne kanalizacije z vgrajeno cevjo PVC DN 200 SN8, ob kateri smo na novo asfaltirali 360 m ceste v sistemu 5 + 3. Na na novo zgrajeno sekundarno kanalizacijo se bo lahko priključilo 24 objektov. Izvajalec del je podjetje VOC Celje, d. d., ki je ponudilo najnižjo ceno za izvajanje del po javnem razpisu. Vrednost del je 107.194,51 EUR. Po pridobljenem uporabnem dovoljenju, ki se predvideva v mesecu juliju 2018, se bodo lahko lastniki objektov v območju izgradnje fekalne kanalizacije priključili na javni kanal.

 

Izgradnja sekundarne kanalizacije Frankolovo IV. in V. faza
V mesecu juniju 2018 bomo začeli z izgradnjo sekundarne fekalne kanalizacije IV. in V. faza v dolžini 800 m. Vgradili bomo cev PVC DN 200 SN8. Dela se bodo izvajala v naselju Frankolovo (nasproti Mercatorja). Na zgrajeni fekalni kanal se bo lahko priključilo 29 stanovanjskih objektov. Najnižjo ceno za izgradnjo kanalizacije je ponudilo po postopku javnega naročanja podjetje Vilkograd, d. o. o., v vrednosti 163.841,19 EUR.


Vodovod Straža pri Dolu

Končali smo z izgradnjo vodovoda Straža pri Dolu v dolžini 521 m z vgrajenima dvema raztežilnikoma. Na tem delu zgrajenega vodovoda je obnovljenih in na novo priključenih 16 objektov. Novi odjemalci se bodo lahko priključili na javni vodovod po pridobljenem uporabnem dovoljenju, ki ga predvidevamo v mesecu juniju 2018. Z izgradnjo vodovoda smo pridobili tudi 235 m na novo asfaltirane ceste v sistemu 5 + 3. Izvajalec del je bilo podjetje PEOR, d. o. o.

 

Vodovod Razgorce

Končali smo z izgradnjo I. faze vodovoda Razgorce v dolžini 420 m z vgrajenim raztežilnikom, ki je bil vgrajen v sklopu izgradnje vodovoda Male Dole. Na zgrajeno I. fazo vodovoda se lahko priključi pribl. 6 objektov, po pridobljenem uporabnem dovoljenju predvidoma v mesecu juniju 2018. Izvajalec del je bilo podjetje PEOR, d. o. o. Izgradnja II. faze vodovoda Razgorce se bo nadaljevala letos, in sicer v dolžini 780 m, nanj se bo lahko priključilo 5 objektov.

Vodovod Brdce
V naselju Brdce do zdaj javna oskrba s pitno vodo ni bila zagotovljena. Že pred leti smo skupaj z Občino Slovenske Konjice zgradili del javnega vodovoda na tem območju, ker dokumentacija ni bila ustrezno urejena, smo že zgrajen vodovod morali legalizirati. V postopku legalizacije so bile ugotovljene določene pomanjkljivosti oz. so soglasodajalci podali dodatne zahteve, ki so zdaj odpravljene.

Pripravlja se še dokumentacija za pridobitev uporabnega dovoljenja, kar bo omogočalo priključitev uporabnikov na ta vodovod. Vrednost (dokumentacije in odprave pomanjkljivosti za vodovod Brdce 1. faza = 9.702,77 EUR brez DDV + 1.750 EUR brez DDV = 11.452,77 EUR brez DDV). Ker so se na tem območju pojavile še dodatne potrebe po oskrbi s pitno vodo, smo pristopili k urejanju dokumentacije oz. pridobitvi gradbenega dovoljenja še za nadaljevanje izgradnje vodovoda (vodovod Brdce 2. faza), kjer pridobivamo gradbeno dovoljenje in po pridobitvi nameravamo pristopiti k izvedbi del. Predvideno je podaljšanje vodovoda v dolžini pribl. 650 m ter izgradnja razbremenilnika. Vrednost dokumentacije 2.300,00 EUR brez DDV, ocenjena vrednost del 50.000,00 EUR brez DDV.
 

Tekst: Boštjan Švab in Jelka Gregorc (Vodovod Brdce)
Foto: Boštjan Švab; Vir grafične rešitve (sekundarna kanalizacija Frankolovo): Savinja projekt

Oglejte si tudi