Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Vojnik
DANES
22°C
11°C
JUTRI
21°C
9°C
Oceni objavo

Tekmovanje gasilskih enot GZ Vojnik-Dobrna

V nedeljo, 30. septembra 2018, je imela GZ Vojnik-Dobrna pregledno letno tekmovanje vseh šestih društev naše zveze na Dobrni. Pogoji so bili odlični, kajti hladno jutro se je hitro prevesilo v lep sončen dan in dajalo tekmovalcem dobre občutke.

PGD Dobrna je ob pomoči nekaterih ljudi iz drugih društev svoje delo opravilo odlično. Delo so dobro in predvsem pošteno opravili tudi sodniki ter obe komisiji: prva, ki kontrolira tekmovalce, in druga, ki urejuje rezultate. Predsednik tekmovalnega odbora je bil Ivan Jezernik iz PGD Nova Cerkev, vodja tekmovanja Stanislav Božnik iz PGD Dobrna, tudi tehnični vodja tekmovanja je bil Niko Smrečnik iz PGD Dobrna. Komisijo A je dopoldne vodil Štefan Pohajač, v popoldanskem delu tekmovanja pa Stanka Repas – oba člana PGD Dobrna. Komisijo B, ki je pripravljala rezultate, je vodila Albina Ločnikar s Frankolovega, nadzornik ocenjevanja pa je bil Drago Kasesnik. Ker imamo sami sodnikov premalo, za posamezna področja povabimo še kolege iz sosednjih GZ. Dopoldanski del je bil namenjen tekmovanju mladine: to je pionirjem in pionirkam ter mladinkam in mladincem. Sledijo rezultati:

 

Pionirji
1. Socka, 2. Nova Cerkev I, 3. Nova Cerkev, 4. Vojnik, 5. Frankolovo, 6. Dobrna

Pionirke
1. Socka, 2. Dobrna

Mladinci
1. Nova Cerkev, 2. Dobrna, 3. Socka, 4. Frankolovo

Mladinke
1. Dobrna

 

Popoldne so tekmovali odrasli gasilci, njihove kategorije pa imenujemo člani in članice A ter člani in članice B. Popoldne so nastopili tudi starejši gasilci in gasilke (veterani). Njihovi rezultati pa so bili naslednji:

 

Člani A
1. Nova Cerkev, 2. Socka, 3. Dobrna, 4. Lemberg, 5. Frankolovo

Članice A
1. Nova Cerkev, 2. Dobrna, 3. Vojnik, 4. Socka

Člani B
1. Socka, 2. Dobrna I, 3. Vojnik, 4. Frankolovo, 5. Dobrna

Starejši gasilci
1. Nova Cerkev, 2. Dobrna, 3. Vojnik, 4. Socka, 5. Frankolovo

Starejše gasilke
1. Vojnik, 2. Frankolovo

 

V GZ Vojnik-Dobrna si prizadevamo, da bi bilo v društvih čim več tekmovalnih enot, kajti to pomeni tudi njihovo operativno moč in usposobljenost. Zelo smo veseli podmladka – pionirjev in pionirk, ki so naša prihodnost in predvsem garancija za našo varnost v prihodnjih letih. Zato nas včasih skrbi odklonilen odnos nekaterih posameznikov, kdaj pa kdaj tudi staršev, do tega, da bi njihovi otroci tekmovali ali se usposabljali pri gasilcih. Na drugi strani pa vidimo starše, ki svoje otroke sami pripeljejo na tekmovanje, so z njimi, zanje navijajo in jim tako dajejo odlično spodbudo. Najtežje je z mladimi, ki imajo malo časa za vaje v svojih društvih, velikokrat pa jim je pomembno vse drugo. Iz rezultatov se vidi jasna slika, katero društvo je pri tem bolj uspešno.

 

Seveda smo vsakemu in vsem hvaležni za njihov trud: tudi mentorjem posameznih ekip, ki znajo delati z ljudmi, jih navduševati in tudi nagrajevati. Tu so pomembna vodstva društev.

Ob zaključku tekmovanja smo v vseh kategorijah podelili vsem ekipam priznanja in prvim trem pokale. Seveda so prva mesta pomembna, saj peljejo v nadaljnje tekmovanje. Tako tekmovanje zahteva tudi veliko priprav in primeren prostor, saj je ta dan bilo udeleženih več kot 700 ljudi. Zato smo hvaležni vodstvu PGD Dobrna (Štefanu, Stanki in Alešu) ter vsem drugim, ki so pomagali pri izvedbi tega tekmovanja.

 

Vsekakor smo v Zvezi zadovoljni z udeležbo, razumemo tudi objektivne težave posameznikov, toda kdo bo zamenjal starejše člane, če ne bo dovolj podmladka in volje.

Tekst: Benedikt Podergajs
Foto: Stanislav Pečnik

 

 

Oglejte si tudi