Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

O vojniški občini »brenčalo« na mednarodnem čebelarskem sejmu v Celju

Malce šaljiv naslov, a prav lahko bi rekli, da je na naši predstavitvi zares brenčalo. Občina Vojnik in Čebelarsko društvo Vojnik sta namreč pripravila prestavitev, ki je privabila veliko ljudi in požela številne pohvale.
 

Na povabilo Čebelarske zveze Slovenije smo se z veseljem odzvali in predstavili kot čebelam prijazna občina na 38. dnevih čebelarstva Api Slovenija v Celju. Ni odveč, če povemo, da smo bili del največjega srečanja domačih in tujih čebelarjev pred začetkom čebelarske sezone in da je sejem v dveh dneh obiskalo več kot 6.000 obiskovalcev. Tovrsten dogodek je velika priložnost za izmenjavo strokovnih mnenj o najbolj aktualnih vprašanjih s tega področja.

 

Na predstavitvi sta sodelovala tako župan Branko Petre kot predsednik Čebelarskega društva Vojnik Peter Babnik. Predstavitev je potekala pred veliko kongresno dvorano, v kateri so potekala predavanja domačih in tujih strokovnjakov. Posvetili so se nasvetom za čim boljši izkoristek čebelje paše v Sloveniji in izmenjavi primerov dobrih čebelarskih praks.

 

S skupnimi močmi smo tako predstavili aktivnosti na področju varovanja čebel na območju vojniške občine, sajenje medonosnih rastlin, dosežke najmlajših čebelarjev, ki so do zdaj delovali pod mentorstvom Andreja Jerneja v okviru čebelarskih krožkov na osnovnih šolah v Vojniku in na Frankolovem, dneve čebelarstva, učne čebelnjake, projekt nove učne čebelarske poti itn. Ob tej priložnosti gre zahvala gospe Ireni, ki je za predstavitev pripravila odlično pecivo iz medu, in našim čebelarjem za čebelarsko opremo, ki je bila del predstavitvenega prostora.

 

Bogati začetki in dobre korenine v zgodovini čebelarstva na našem območju omogočajo dobro delo sedaj in dajejo zagotovilo, da se nam ni treba bati za njegovo prihodnost.

 

Petra Pehar Žgajner,

Občina Vojnik

 

Oglejte si tudi