Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
6°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Noč branja - Moja varnost

Občutek varnosti je prvi pogoj za razvoj občutka lastne vrednosti. Varnost je osnovna potreba vseh ljudi, še posebej otrok. Otroci največkrat preizkušajo meje, da bi ugotovili, koliko moči imajo, kakšno vedenje si lahko privoščijo, ne da bi bili kaznovani, ali kaj morajo narediti, da se izognejo jezi odraslih. Kadar se otroci počutijo varne, so dovolj sproščeni, da si upajo postavljati vprašanja in preizkusiti kaj novega. Pripravljeni so izraziti svoje mnenje in se posebej potruditi, da bi razlikovali uspeh od neuspeha.
 

To je bil glavni cilj delavnic in vsebin na prvi noči branja za najmlajše. V delavnicah so se spoznavali z varnostjo v prometu (Lucija Bevc), kjer smo odrasli včasih, nehote, slab zgled. Delavnica Prometno-varna gibalnica (Špela Oprčkal) pa je učencem omogočala doživljanje občutka varnosti na različne načine. Ker je noč branja poseben dogodek, jo je potrebno tudi popestriti, zato so učenci z navdušenjem in radovednostjo spremljali čarovnikovo predstavo Zajček Jožek v mestu. Predstava nas je čisto prebudila, zato smo lahko še brali, igrali družabne igre in, če je kdo želel, pogledal še kratko risanko. Ko pa so se v naših »spalnicah« ugasnile luči, vznemirjenje kar ni ponehalo. Ob izmenjavi vtisov tega posebnega dne nas je le »vzel« spanec.

Zjutraj smo se zbudili spočiti in lačni. Toda najprej nas je gospod Ivo Špeglič dobro razgibal v telovadnici, nato pa nam je gospa Gizela pripravila zajtrk.

Učenci so domov odhajali z željo, da se podobna noč čim prej ponovi. 

Suzana Šafarič, vodja projekta OŠ Frankolovo

Foto: Zoran Kovačević

Oglejte si tudi