Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Poletni utrinki ob bazenu Frankolovo

Tudi to leto je bilo, pod vodstvom Mladinskega društva Frankolovo, na bazenu Frankolovo več kot uspešno. Člani društva smo organizirano poprijeli za delo in neumorno urejali bazen, pa tudi njegovo okolico.
Sezono smo začeli z rednim občnim zborom, na katerem smo razdelili naloge in se dogovorili o ciljih za prihajajočo sezono. Še pred odprtjem bazena smo organizirali kresovanje, kjer smo se ob zvokih lokalnih glasbenikov in peki klobas na palici zabavali pozno v noč. Po prvomajskih praznikih nas je čakalo ogromno dela. Poleg udeležbne na občinski čistilni akciji smo s skupnimi močmi in večurnim prostovoljnim delom naših članov bazen in njegovo okolico pripravili za novo sezono, nato pa bazen tudi slavnostno odprli.

Poleg vseh rednih obnov in priprav strojnice, bazena, notranjih prostorov in urejanja okolice smo dodatno nadgradili naš bazen. V tem vročem poletju smo potrebovali več sence, zato smo povečali nadstrešek gostinskega dela. Za večjo varnost smo namestili nove varnostne kamere, vedno pogosteje se namreč srečujemo z nepridipravi. Prebarvali smo školjko bazena in obnovili železno ograjo okrog njega. Prebarvali smo tudi bazen, da je dobil lepšo podobo. Tudi letos smo poskrbeli za primerno ureditev igrišča za odbojko, da lahko obiskovalci nemoteno igrajo odbojko na mivki. Izdelali smo signalne table. Uredili smo slačilnico ob bazenu, kopalci pa se lahko po kopanju zdaj sončijo na novih ležalnikih ob bazenu. V prvi vrsti se lahko pohvalimo z novimi mizami in klopmi, na katerih v senci uživamo ob hladni pijači.  

Letos smo organizirali tudi veliko športnih dogodkov. Izvedli smo dva turnirja v pingpongu in enega v odbojki. Za pomoč in sodelovanje pri izvedbi se zahvaljujemo Športnemu društvu Frankolovo, sponzorjem pa za nagrade. Ob pomoči Sama Kuneja smo priredili tudi lokostrelski turnir. Predstavil nam je lokostrelstvo in nas naučil rokovanja z lokom. Po končanem preizkusu je sledil turnir. Kot vsako leto smo tudi letos zagotovili brezplačno igranje namiznega nogometa, odbojke na mivki in pingponga za vse obiskovalce. Letos smo prvič svojo pomoč pri organizaciji kot društvo ponudili tudi na dogodku Valhala Fight Night Golovec Celje.

Poleg športnih dogodkov se je na bazenu odvilo tudo veliko kulturnih prireditev. Bazen smo za letos odprli s Pool party-jem. Večkrat smo pripravili tudi večere družabnih iger. Pekli smo koruzo in prepevali ob zvokih akustičnih skladb. Gostili smo komika Matjaža Javšnika, ki je na bazenu poskrbel za dozo smeha. Sezono pa smo končali s tradicionalnim rock žurom.

Tudi letos so v Vrtnarstvu Zreče poskrbeli za pisano podobo bazena z raznobarvnimi cvetlicami, za kar se jim zahvaljujemo. Iskrena hvala mobilni telefoniji Mobi-AZ, pivovarni Greengold in Frizerski Kamrci Frankolovo, kjer so s sponzorstvom doprinesli k lepim nagradam na turnirjih. Aktivni člani društva smo z letošnjim letom izjemno zadovoljni. Največja zahvala pa je namenjena vsem obiskovalcem za prijetno družbo v poletnih dneh. Se vidimo naslednje poletje!

Tekst in foto: Nuša Lilija

Oglejte si tudi