Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Z optimizmom in delovno energijo

Pred nami je pomlad. Ta letni čas prinaša številne radosti, prav letošnja pomlad pa bo zagotovo prinesla še večje veselje, saj je pandemija le prešla v endemijo, kar pomeni, da se počasi vračamo v stare tirnice življenja. Ko nastopijo daljši in sončni dnevi, prinesejo s sabo tudi optimizem in delovno energijo, ki nas kar vlečeta v nove projekte.
Izvajanje proračuna za leto 2022

Pločniki

Leta 2022 smo končali ureditev pločnika iz centra vasi proti šoli v dolžini 100 metrov. Pločnik je bil nujno potreben, saj smo z njegovo izgradnjo poskrbeli za boljšo varnost naših otrok in vseh ostalih krajanov. Istočasno smo uredili tudi javno pot, ki je bila prav tako nujno potrebna sanacije. V izdelavi je projektna dokumentacija za pločnik Polže od Skoka do avtobusne postaje Vizore, investitor projekta je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo. Iz smeri Dobrne se pripravlja tudi zavijalni pas za Vizore. Istočasno pripravljamo projektno dokumentacijo za pločnik od krožišča Nova Cerkev do avtobusne postaje Trobiš Višnja vas, investitor je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo. DRSI si je ogledala tudi del državne ceste od mostu v Socki do trgovine, kjer je nujna širitev ceste in ureditev pločnika. Ta projekt je že uvrščen v načrt razvojne ureditve. Pripravlja se idejni projekt za pločnik v Novem naselju, ki bo ob levi strani cestišča v smeri naselja Novake. Pločnik bo dolg približno 450 metrov.

Mostovi

Pri Senegaškem mlinu za vas Selce urejamo nov betonski most. Predvidoma bo končan aprila 2022. Pripravlja se tudi idejni projekt za nov betonski most čez Hudinjo, in sicer v Polžah pri Samcu.

Vodovodi

Vodovod Trnovje pri Socki je v fazi prevzemanja s strani podjetja VOKA Celje. VOKA Celje prav tako pripravlja projekt za vodovod Lemberg. Vodovod Lahka peč  Čreškova je v fazi prevzema, ampak projekt trenutno miruje, saj se Občina še vedno trudi pridobiti služnosti. Pogajanja z lastniki zemljišč so zahtevna. Za vodovod na Straži so že izdelani projekti za nov rezervoar in večje cevi, ki bodo omogočale večji pretok vode. V pripravi je II. faza projektne dokumentacije za vodovod Selce.

Kanalizacija

Za izgradnjo kanalizacije Razdelj je že bil izbran izvajalec, ki bo začel delati spomladi, investicija pa bo končana v poletnih mesecih.

Asfaltiranje in krpanje javnih poti

Izbran je bil izvajalec, ki bo letos skrbel za asfaltiranje in preplastitve javnih poti. Občina je v fazi pridobivanja ustrezne dokumentacije, ki je potrebna za asfaltiranje cest. Izbran je bil tudi izvajalec za sanacijo poškodovanih asfaltih javnih poti in za širitev lokalne ceste Socka Trnovlje v dolžini 1200 m. 

Na Občini Vojnik se za KS Nova Cerkev pripravljajo enotne table za označitev vasi in hišnih številk. V izdelavi je projektna dokumentacija za postavitev nove avtobusne postaje v smeri Socke, nasproti javne poti za Zlateče. Investitor je Direkcija Republike Slovenije za investicije. Na avtobusni postaji v Hrenovi pa bomo za smer proti Dobrni postavili novo avtobusno utico. V KS Nova Cerkev z optimizmom zremo v prihodnost in se že danes veselimo krajevnega praznika, ki ga bomo letos praznovali 2. julija. Prav tako se bomo lahko na isti dan, po (pre)dolgem času, spet skupaj poveselili na tradicionalni gasilski veselici.

Tekst: Slavko Jezernik

Foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi