Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Z olajšanjem v nove pridobitve

Tudi v leto 2022 smo stopili z mislijo in željo, da se po skoraj dveh letih čim prej znebimo nadležnega in nepredvidljivega koronavirusa, ki nam je grenil svobodo gibanja, spremenil način življenja in prikrajšal marsikatero življenjsko navado. Žal so nekateri naši občani zaradi te zahrbtne epidemije izgubili življenje, drugi še danes čutijo posledice in nihče točne ne ve, kako bo v prihodnje. Na prvem mestu je seveda zdravje.
Pričakovano olajšanje

Na srečo smo ljudje po večini optimisti in kljub težavam, ki so nas spremljale v zadnjem obdobju, optimistično gledamo na čase, ki so pred nami. Že sprostitev PCT pogojev nas je opogumila in nas zopet vsaj v nekaterih pogledih vrnila v normalno življenje. Prireditve, srečanja, dogodki, ki smo jih načrtovali pred epidemijo, bodo spet oživeli in prepričan sem, da bodo primerno obiskani. Vem, da nas večina komaj čaka, da se vrnemo v stare okvire, brez večjih težav in preprek. Po drugi strani pa vabim tudi tiste, ki so pesimisti in na glas razmišljajo, da ne bo nikoli več tako, kot je bilo, da se nam ponovno pridružijo. V mislih imam delo v društvih in organizacijah, ki so motor družabnega življenja v kraju in občini. Le skupaj smo lahko močni.

Izredna seja Sveta KS Frankolovo

Žal je v zadnjih dneh januarja na Frankolovem pogorela stanovanjska hiša družine Verdinek v Lipi pri Frankolovem. Požrtvovalni gasilci iz več gasilskih društev so požar uspeli zajeziti in pogasiti, vendar je celotna hiša uničena do te mere, da ni primerna za bivanje. Takoj po nesreči smo na sedežu Krajevne skupnosti organizirali izredno sejo Sveta KS, na katero smo povabili tudi predstavnike društev in organizacij v kraju. Po razpravi smo zapisali naslednje obvestilo za javnost.   

OBVESTILO ZA JAVNOST

Na območju Krajevne skupnosti Frankolovo člani Sveta KS Frankolovo in predstavniki društev v sodelovanju z Župnijsko Karitas Frankolovo ter Rdečim Križem Frankolovo organiziramo zbiranje pomoči za družino VERDINEK iz Lipe pri Frankolovem 16a, ki jim je požar nedavno uničil stanovanjsko hišo. Prostovoljne prispevke bomo po domovih pobirali februarja 2022. Že vnaprej se vam zahvaljujemo za odziv in pomoč!

Naknadno smo sestavili tudi prošnjo za donatorska sredstva, s katero naprošamo vse, ki kljub težkim časom zmorete finančno pomagati, da to storite z nakazilom na transakcijski račun, ki ga je najhitreje lahko odprla Škofijska Karitas. Glede na to, da bo družina morala popolnoma obnoviti celotno hišo, bo vesela tudi donacije v obliki gradbenega materiala, notranje opreme, stavbnega pohištva, pomoči podjetij in delavcev gradbene stroke. Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na Krajevno skupnost Frankolovo. Zbiranje prostovoljnih prispevkov smo uspešno realizirali. Zahvaljujemo se vsem, ki ste prispevali za obnovo hiše. Hvala za pomoč. Posebna zahvala vsem pobiralcem, ki ste si vzeli čas in obiskali naše krajane, katerih odziv je bil izreden. Hvala vsem.

Investicije in vzdrževalna dela

Tudi v tem letu bomo poskušali realizirati čim več investicijskih projektov, ki so predvideni v planu Krajevne skupnosti oziroma v občinskem proračunu. Večina jih je na komunalnem področju. Obnovili bomo odsek ceste v Rakovi Stezi in nadaljevali obnovo lokalne ceste Frankolovo – Socka. Predvidena so asfaltiranja makadamskih cest po načrtih Krajevne skupnosti Frankolovo. Tekom leta bomo izvajali vzdrževanje makadamskih cest z navozom gramoza ter sanirali najnujnejše poškodbe obstoječih asfaltnih cest. Začeli bomo dolgo pričakovano izgradnjo vodovoda za Lindek, sočasno z dovodom napeljave za elektriko in optiko. Zgradili bomo pločnik od regionalne ceste do gasilskega doma ob desnem robu cestišča, vključno z novo traso javne razsvetljave. Novozgrajeni vrtec Frankolovo bo na podstrešju pridobil še dve dodatni učilnici s sanitarijami. V fazi projektiranja je tudi novo igrišče nad vrtcem, za katerega pa upamo, da se bo gradnja čim prej začela.

Tekst in foto: Dušan Horvat

Oglejte si tudi