Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Sanacije in druge aktivnosti po načrtih

Veliko aktivnosti na področju infrastrukture je namenjene sanaciji, vendar se ostali projekti, ki so pomembni za našo krajevno skupnost, nadaljujejo.

V sredo, 17. januarja 2024, smo imeli člani Sveta KS Nova Cerkev zaključno sejo Sveta KS, na katero smo povabili tudi župana Občine Vojnik Branka Petreta in podžupana Damjana Muzla. Predsednik Sveta KS Nova Cerkev Slavko Jezernik je na kratko je povzel vse realizirane projekte v letu 2023 in predstavil načrte za leto 2024.

Lani nas je prizadela huda elementarna nesreča z vetrolomom, točo in poplavami, ki je povzročila ogromno škode na infrastrukturi, stanovanjskih in gospodarskih objetih, kmetijskih in drugih površinah. Prav tako so se sprožili tudi številni plazovi na območju naše krajevne skupnosti.  Zato bomo v tem letu najprej sanirali te številne plazove, poškodovane ceste, vodovode, poskrbeli za popravilo mostov ter še številna druga nujna dela. Čeprav je sanacija škode po lanskih neurjih na prvem mestu, imamo v načrtu za leto 2024 tudi druge investicije.

Asfaltiranje javnih poti: JP Čreškova pod Tomažem v dolžini 260 m, Hrenova, od Brecl do Ernecl v dolžini 750 m, JP od Kavčič do Pesjak v dolžini 350 m, JP Socka Selce, od Steničnik do meje s KS Frankolovo v dolžini 900 m, JP Nova Cerkev, od Menart do Goričan, v dolžini 200 m.

Načrtovanih je tudi nekaj preplastitev javnih poti ter redno vzdrževanje asfaltiranih javnih poti (popravilo vdornih jam in muld), krpanje asfaltnih površin, čiščenje meteornih jaškov, izvedba manjših rekonstrukcij ob javnih poteh, mostovih, košnja trave ob javnih poteh in tako dalje. Nadaljevali bomo obrezovanje dreves in grmičevja ob javnih poteh, ki ovirajo prevoznost cest, še zlasti tovornih vozil za odvoz smeti, gasilcev in izvajalcev zimske službe.

V KS Nova Cerkev je kar nekaj pomembnejših projektov na področju izgradnje vodovoda, s čimer bomo zagotovili občanom osnovno dobrino, kot je oskrba z javnim vodovodom. V načrtu je obnova in izgradnja vodovoda Lemberg (pridobiva se projektna dokumentacija) in izgradnja vodovoda Selce 2. faza,  kjer je že pripravljen idejni projekt, prav je že v teku pridobivanje služnosti za traso, po katerem bo šel vodovod.

V KS Nova Cerkev imamo za večjo varnost naših krajanov v načrtih tudi izgradnjo pločnikov, ureditev odbojnih ograj ob javnih poteh, izgradnjo mostov, eden pomembnejših načrtov je most v Polžah pri Samcu, ureditev avtobusnih postajališč in še številne druge projekte.

Povabilo na čistilno akcijo 2024

Občina Vojnik skupaj s KS Nova Cerkev tudi letos v želji za ohranitev urejenega in čistega bivalnega okolja organizira čistilno akcijo. Na letošnjo vas vabimo v soboto, 23. marca 2024, ob 8. uri. V Novi Cerkvi se bomo zbrali pred gasilskim domom. Vljudno vabljeni!

Tekst:Ladislav (Slavko) Jezernik

Foto: Boštjan Švab

 

Oglejte si tudi