Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
20°C
10°C
Oceni objavo

Krajevna skupnost Vojnik

Kmalu bomo na letošnjem koledarju obrnili zadnji list in odprli novega, na katerem pa bo zapisana tudi nova letnica – 2013.
 

Ko se zaključuje neko obdobje,  se ponavadi oziramo nazaj po tistem,  kar je bilo dobro opravljeno,  hkrati pa načrtujemo aktivnosti, ki jih je še potrebno uresničiti.  

 

Najpomembnejša naloga KS je sodelovanje pri upravljanju lokalnih zadev, oblikovanje potreb in zastopanje interesov  prebivalcev.  V povezavi  s to nalogo smo člani sveta  KS  Vojnik na seji  17. 10. 2012 potrdili plan del na območju Krajevne skupnosti  Vojnik za vključitev v Proračun 2013.

 

Plan, ki smo si ga zastavili že v začetku našega mandata, sproti dopolnjujemo. Z največjim veseljem pa označimo opravljena dela ali uresničene investicije, ki pa jih  brez  strokovne podpore zaposlenih na Občini, članov Občinskega sveta in župana ne bi bilo.    

 

Tako kot smo se v iztekajočem letu veselili ob zaključeni izgradnji novega nizkoenergetskega Vrtca Mavrica Vojnik, si želimo, da bomo ob zaključku leta 2013 pisali o novi pridobitvi - telovadnici OŠ Vojnik, katere gradnja poteka.

 

Zavedamo se, da še vedno mnoga gospodinjstva na področju Tomaža, Razgorc, Gabrovca, Sp. Slemen, 

nimajo dostopa do javnega vodovoda, zato smo vodooskrbo zapisali pod prioriteto. V letošnjih vročih in sušnih mesecih so stisko ob pomanjkanju vode reševali gasilci PGD Vojnik  z razvozi pitne vode. Za njihovo delo se jim iskreno zahvaljujem.

 

Mrliška vežica je potrebna obnove, prav tako pa je potrebno urediti  poti po pokopališču.

 

Prebivalcem  Arclina so  bile na dveh srečanjih predstavljene protipoplavne rešitve (protipoplavni zidovi in nasipi).

 

Največjo planirano investicijo poleg telovadnice pa predstavlja izgradnja kanalizacijskega sistema na območju Arclina, Poti v Lešje in Konjskega.

 

Obnovljeno kanalizacijsko in vodovodno omrežje pa bi  naj v letu 2013 dobili tudi Kašova in Čufarjeva ulica.

 

Na celotnem območju Vojnika nam primankuje pločnikov in kolesarskih stez, zato se načrtujejo sredstva  za pripravo projektov, ki bodo omogočila kandidiranje na razpisih.

 

V  našem planu so zapisana tudi gramoziranja javnih poti, čiščenja obcestnih jarkov, potrebe po odbojnih ograjah, ogledalih,  skrb za urejenost kraja, zasaditev dveh krožišč v Ulici Janeza Žige Popoviča ...

 

Za zagotovitev dobrega počutja, druženja  krajank in krajanov pa so v iztekajočem letu poskrbela številna društva, pevski zbori, ki so pripravljala prireditve, pohode, koncerte, srečanja, tekmovanja v kuhanju in praženju,  ocenjevanja. Tudi njim hvala za kulturni utrip, režijskemu obratu pa za številne ure ob postavljanju in pospravljanju prireditvenega šotora.

 

 

Naj bo bližajoče se novo leto 2013  zaznamovano  s prijaznimi  odnosi, zdravjem, mirom ter  skupno skrbjo za sočloveka in kraj, v katerem  živimo.

                                                              Lidija Eler Jazbinšek in Svet KS Vojnik

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi