Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Z novimi močmi nadaljujemo delo

Tretja seja sveta KS

Na seji smo se srečali s predsedniki in predstavniki društev in se dogovorili za izvedbo čistilne akcije ter za sodelovanje in načrtovanje prireditev ob prazniku KS Vojnik. V nadaljevanju seje je Tanja Čretnik, računovodkinja, članom sveta predstavila in obrazložila letno poročilo za leto 2018. Zaključni račun proračuna krajevne skupnosti je sestavni del proračuna Občine Vojnik. Letno poročilo krajevne skupnosti zajema tri dele: poročilo o realizaciji finančnega načrta KS, poslovno poročilo in računovodsko poročilo z obrazložitvami.

 

Pomladno delo v KS Vojnik

Ob nekaterih javnih poteh, kjer vegetacija sega v cestno telo, je bilo opravljeno njeno odstranjevanje, prav tako smo začeli čiščene jarkov. 

Nadaljevali bomo z gramoziranjem javnih poti. Na nas se s prošnjo po gramoziranju obrača vedno več lastnikov zasebnih zemljišč, po katerih potekajo poti, ki so si jih za dostop uredili sami. Občina ima, skladno z veljavno zakonodajo, dolžnost in pravico vzdrževati in urejati kategorizirane občinske lokalne javne ceste, ki jih zanjo ureja koncesionar VOC, krajevna skupnost pa ureja javne poti. Občina in krajevna skupnost nekategoriziranih poti ne moreta vzdrževati in urejati, zato teh potreb ne moremo uresničiti. Opravljena je bila javna razgrnitev idejnega osnutka ureditve prvega dela Ceste talcev, ki ga je pripravil Milan Šetina.

 

Čistilna akcija

Zadnjo soboto v marcu smo tudi člani Sveta KS Vojnik poskrbeli za organizirano čiščenje narave, saj smo v svojih vaških skupnostih oz. ulicah pomagali pri odstranjevanju odpadkov. Čistilno akcijo so v četrtek in petek začeli že osnovnošolci, ki so očistili šolske poti in okolico šole. Najzgodnejši v soboto so bili gasilci PGD Vojnik, ki so z vodnimi curki oprali cestišča ulic. Na čistilni akciji so se nam pridružili člani društev in lepo število prostovoljcev in očistili smo sprehajalne poti, pobrali smeti po parku, ulicah. Največ odvrženih odpadkov v obliki plastenk, pločevink in odpadne embalaže hrane smo pobrali v obcestnih jarkih in poteh. Hvala vsem sodelujočim, ki ste z nami že vrsto let, in vsem, ki ste se nam pridružili v skupni skrbi za čisto naravo. Hvala tudi Zdenku Vrenku, ki je kot vsako leto skuhal okusen golaž za vse udeležence akcije.

Tekst: Lidija Eler Jazbinšek
Foto: Lea Sreš, Zvonka Grum

Oglejte si tudi