Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Poudarki jeseni in mesecev iztekajočega leta

Dobro delo režijskih odborov za pripravo cest na asfaltiranje

V jesenskem času smo asfaltirali štiri odseke cest, ki so bili v načrtu za asfaltiranje več let. Dobro sodelovanje sokrajanov je pripomoglo k odgovorni pripravi podlage, ki je osnova za obstojno asfaltno podlago. Na novo asfaltirani odseki so: Ilovca (Kolar, Pilko), Ivenca (Kroflič, Petrej), cesta proti planinskemu domu na Tomažu,

cesta Dobrotin (Rebevšek–Brezovšek), cesta Gradišče (Rožen; Klajnšek). Asfaltirana je bila tudi avtobusna postaja v Pristavi. V oktobru je bil saniran velik plaz v Bovšah in ob tem tudi rekonstruirana cesta. 

Planiranje investicij v letu 2017
V mesecu septembru smo pripravljali plan del in investicij za vključitev v proračun za leto 2017 ter tudi finančni načrt za krajevno skupnost. Pri planiranju se trudimo prisluhniti sokrajanom in načrtovati ter uresničiti projekte, ki omogočajo izboljšanje pogojev bivanja, delovanja in sodelovanje vsakega posameznika ter tudi celotne skupnosti.
  

Priprave na zimsko službo

V mesecu oktobru smo podpisali pogodbe z izvajalci zimske službe, in sicer z: Matejem Kuglerjem, Maksimiljanom Lipovškom, Francijem Landekerjem, Martinom Kukovičem in Jurijem Sitarjem. Izvajalci bodo skrbeli za prevoznost javnih poti. Vse uporabnike cest pa prosim za strpnost ter ustrezno opremo glede na zimske razmere.
  

Ko človek v nesreči ni sam

Leto, ki se izteka, je pustilo v vsakem izmed nas mnogo sledi. Čeprav bi želela, da bi lahko vsi razmišljali le o lepih spominih, žal ni tako. Takrat, ko se zgrnejo temni oblaki, mnogo pomeni roka pomoči, prijazna beseda. Hvala vam, spoštovani sokrajani in sokrajanke, ki ste s svojimi prispevki pomagali obema družinama, ki sta v požarih utrpeli izgubo doma in gospodarskega poslopja. Pri zbiranju pomoči so veliko svojega časa in truda vložili: Marjan Oprčkal, Branka Šket ter Veronika Lužar, za kar se jim iskreno zahvaljujem.

  

Lidija Eler Jazbinšek
Foto: Franc Kuzman

Oglejte si tudi