Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
9°C
4°C
Oceni objavo

Sooblikujemo podobo Vojnika

Zimska služba

Ena izmed pomembnih dejavnosti v zimskem času je skrb za zagotavljanje prevoznosti javnih poti. V ta namen smo se v mesecu oktobru sestali z izvajalci, ki so se odzvali na poziv za opravljanje zimske službe. Njihova naloga je pluženje snega ter preprečevanje in odpravljanje poledice s posipom soli ali peska oz. mešanico obeh. Uporabnike cest opozarjamo na uporabo ustrezne zimske opreme in prosimo za strpnost. S potrebno mehanizacijo bodo v sezoni 2015/16 za prevoznost javnih poti skrbeli: Boštjan Slemenšek, Jurij Sitar, Maksimiljan Lipovšek, Martin Kukovič in Franci Landeker.


V nujnih primerih lahko pokličete KS Vojnik: 03 780 0 621 in 03 780 0 640 ali 041 677 685 (Lidija Eler Jazbinšek).

 

Problematika zaraščanja dreves in grmičevja v cestno telo

Za uspešno izvajanje zimske službe je potrebna neomejena dostopnost, ki je na več področjih ovirana z zaraščanjem rastlinja v cestno telo, zato vse lastnike vljudno prosimo, da pravočasno obrežejo grmičevje in drevesa, da bodo izvajalci neovirano opravljali svoje delo. Z odstranitvijo zaraščanja v cestno telo omogočite hitrejši dostop tudi gasilcem in drugim intervencijskim vozilom.

 

Območje kratkotrajnega parkiranja pri ZD Vojnik

V želji po ureditvi mirujočega prometa se bo na javnem parkirišču na območju med ZD Vojnik in igriščem vzpostavilo območje kratkotrajnega parkiranja, kjer bodo uporabniki storitev zdravstvenega doma lahko brezplačno parkirali s časovno omejitvijo do dve uri. Uporabniki cone kratkotrajnega parkiranja bodo morali na vidnem mestu – na armaturni plošči na listku oz. s parkirno uro označiti čas prihoda. Časovna omejitev parkiranja bo veljala vsak delovnik med 7. in 15. uro. 

 

Asfaltiranje
Ugodne jesenske razmere so omogočile, da smo uresničili asfaltiranje načrtovanih odsekov cest – v Gabrovcu, Bezovici in Malih Dolah. Za pripravo podlage za asfaltiranje cest so poskrbeli režijski odbori, ki so z vloženim delom in finančnimi sredstvi uporabnikov pripravili pomembno osnovo asfaltni prevleki. Financiranje asfaltiranja cest je bilo izvedeno do dolžine, do koder so ceste odpisane in kategorizirane, preostali del pa so financirali lastniki sami.

Otvoritev vodovoda na odseku Kmecl

Voda, ki priteče iz javnega vodovoda, je marsikomu samoumevna dobrina, krajanom dela Tomaža pa se je dolgoletna želja uresničila po tehničnem prevzemu odseka vodovoda Kmecl, ki je bil opravljen 20. avgusta. Njihovo veselje ob tem je bilo čutiti na srečanju, ki so ga organizirali 17. oktobra na Koči pri Tomažu. K simbolični otvoritvi so povabili najstarejšo krajanko Tomaža, Faniko Vidali, župana Branka Petreta, bivšega župana Bena Podergajsa in predsednico KS Vojnik Lidijo Eler Jazbinšek. 

 

Investicije v letu 2015

Večino investicij sem predstavila v prejšnji številki Ogledala. Pomembna pridobitev, ki jo je treba še omeniti, so asfaltirane mulde na odsekih javnih poti, z izgradnjo katerih bomo nadaljevali tudi v letu 2016. V centru Vojnika poteka izgradnja kanalizacije, ki na nekaterih odsekih zahteva zaporo ceste, zato se vsem krajanom zahvaljujem za razumevanje in strpnost v času izgradnje.

 

Dogodki

Tudi jesenski čas je bil zaznamovan s številnimi lepimi in kakovostnimi dogodki društev in skupin. Vinogradniško-vinarsko društvo Vojnik je pripravilo trgatev potomke najstarejše trte z Lenta ter martinovanje, Arclinski fantje koncert, Strelsko društvo bratov Dobrotinškov Vojnik drugi strelski memorial, društvo Most mladih je poskrbelo za smeh z organizacijo komedije v KD Vojnik. Odvijali so se koncerti in nastopi skupin, s svojimi dogodki je dejaven medgeneracijski center Kamrica, ob župnišču je bil ob podpori župljanov zgrajeni novi Dom sv. Jerneja in ustanovljeno katoliško društvo. Vsem organizatorjem dogodkov se najlepše zahvaljujem. Prav tako pa čestitam Planinskemu društvu Vojnik ob njihovi 20. obletnici ustanovitve društva in glasbeni skupini 5+ band za njihovo petletno ustvarjanje.

Mesec december bo poleg praznično obarvanih luči ponudil tudi obilo dogodkov, ki jih pripravljajo društva. Z željo, da bo delo organizatorjev prireditev in dogodkov potrjeno z vašo udeležbo, vas vabim, da se jih udeležite.

Zahvala 

Gospod župan s sodelavci občinske uprave, občinski svet, člani sveta KS, režijski obrat, društva, posamezniki, skupine, režijski odbori, organizacije v kraju, krajanke in krajani, zavodi … vsi vi ste tisti, ki ste letos sooblikovali podobo našega Vojnika. Hvala vam za vaše delo in sodelovanje.

Naj lepe želje, ki si jih bomo izrekali ob prihajajočih praznikih, dosežejo tudi vse sokrajanke in sokrajane, ki bivajo po svetu.

 

Lidija Eler Jazbinšek

Oglejte si tudi