Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
5°C
Oceni objavo

Brez čakanja na pomlad

December v letu 2023 je bil v KS Vojnik v znamenju tradicionalne prireditve Božični Vojnik, ki v naš kraj pripelje vsako leto več obiskovalcev. V ta projekt so vključena vsa društva našega okoliša in tudi ogromno posameznikov, ki pripomorejo k uspešni prireditvi, ki je odlična promocija našega kraja. V sklopu Božičnega Vojnika se je odvilo kar nekaj glasbenih in drugih kulturnih prireditev, tudi žive jaslice smo si lahko ogledali. Praznični december pa se je hitro poslovil, prišlo je v novo leto 2024 in pred nami so projekti, ki smo si jih zadali za prihodnost.
Ker nam je bilo vreme naklonjeno, smo takoj po začetku novega leta zavihali rokave in začeli sanacijske projekte, ki so posledica lanskoletnih neurij in poplav. Dela so na plazu Žerjav, sanirana je bila obvozna pot, ki služi kot dostop v del vasi Male Dole, začela so se tudi dela na plazu Špes Jošt.

Seveda se izvajajo tudi dela po proračunskem nečrtu, ki je bil za dve leti, 20242025, sprejet konec decembra lani in je objavljen na spletni strani Občine Vojnik. Tako se nadaljujejo dela na projektu kanalizacije v Ivenci, v sklopu teh del pa se sproti obnavlja tudi star vodovod. Po zaključku gradbenih del na tem območju bomo obnovili tudi asfaltne poti in dogradili javno razsvetljavo. V pripravi je pločnik Pristava Razgor, kjer je izvajalec že izbran. Trenutno je potrebno pridobiti še nekaj soglasij, naslednja faza pa bo izvedba del.

Zime še ni konec, zato lahko pričakujemo še kakšno pošiljko snega. V tem primeru prosim vse krajane za strpnost, kajti naši izbrani izvajalci se zelo trudijo, da čimprej in čimbolj kakovostno očistijo sneg iz vozišč ter vzpostavijo prevoznost. Po končanem zimskem obdobju je potrebno naše okolje očistiti, zato vse vabim, da se 23. marca 2024 udeležite čistilne akcije, ki jo KS vsako leto organizira v spomladanskem času. V tem času bomo kot vsako leto pometli ceste in ob javnih poteh obrezali veje, ki segajo na območje cestišča. Seveda pa vse lastnike, ki imate ob cestah kakršno koli rastline, pozivam in prosim, da po svojih močeh poskrbite in obrežete morebitne veje, ki segajo na območje cest. Hkrati pozivam tudi lastnike zemljišč priobalnih pasov vodotokov v naši krajevni skupnosti, da po svojih močeh očistite rastje, da v primeru večjega deževja ne bo toliko nevarnosti za poplavljanje.

V teku je razpis za izvajalca krpanja asfaltnih poškodb za to leto, tako da bodo ta dela lahko začeli čimprej, ko bo možno.

Pripravljamo se na krajevni praznik, ki bo v začetku junija, zato že zbiramo predloge za dobitnike krajevnih priznanj. Če poznate kakšnega sokrajana, ki bi si zaslužil priznanje, nam lahko predlog posredujete na KS Vojnik ali pa preko društev, ki delujejo na našem območju.

S sodelovanjem in dogovarjanjem bomo dosegli zastavljene naloge. 

Tekst: Lilijana Obreza
Foto: Lea Sreš, arhiv KS 


Oglejte si tudi