Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Vse to je KUD France Prešeren Vojnik

Bogat program in zgledno sodelovanje sta tvorila rdečo nit prireditve, ki smo ji bili v športni dvorani Vojnik priča zadnji petek v maju.
»Kaj? Vse to premore eno samo društvo?« so se po bogatem kulturno-zabavnem večeru spraševali obiskovalci prireditve s preprostim, a pomenljivim naslovom Kulturno umetniško društvo France Prešeren Vojnik se predstavi. Spraševanje je bilo več kot upravičeno, saj niti dokaj redni obiskovalci kulturnih prireditev v Vojniku niso vedeli, koliko sekcij je združenih v eno samo društvo. Pravzaprav ne samo obiskovalci, ampak niti nekateri člani društva posamezne sekcije niso vedeli, koliko sobratov sekcij imajo. Ideja Stanka Mikole, sicer vodja Harmonikarskega orkestra KUD France Prešeren Vojnik, o organizaciji večera, na katerem bi se predstavile posamezne sekcije, je bila tako več kot odlična.

Pisana druščina od mladih do dolgoletnih članov društva se je predstavila z dvema pesmima ali skladbama, nato pa so v dokaz, kako lahko sodelovanje med sabo nadgradijo, skupaj z organizatorjem predstavili še skupno pesem. Tako smo lahko na primer prvič slišali, kako zvenijo fantje Vokalne skupine in spiritu v Modrijanovem hitu Daj mi poljub ali kako se drzna mlada hard rock skupina Soul Collectors sklada celo ob zvokih harmonike. Le člani Dramske sekcije nekako niso mogli izvesti skupne skladbe z Mikolom, so se pa odlično znašli kot tisti, ki so s humornimi vložki popestrili večer.

Novi projekt, za katerega vsi upamo, da bo postal tradicionalen, je bil izredno zanimiv tudi s povsem praktičnega vidika. Dejstvo je, da kljub požrtvovalnemu delu članov društva, ki pripravijo več deset koncertov in prireditev letno, število obiskovalcev ne sledi zanosu članov društva. Posamezne sekcije imajo bolj ali manj svoj krog občinstva, ki je večinoma sestavljen iz družinskih članov in prijateljev, drugih prireditev pa se takšno občinstvo ne udeležuje pogosto. Zdaj so imeli odlično priložnost, da vidijo, kaj se skriva pod imeni drugih sekcij. Verjamemo, da se bodo sedaj lažje odzvali povabilu tudi na kakšen drug letni koncert ter da bodo prijaznim in pogostim povabilom društva na razne prireditve pridno sledili še drugi.

 

Rozmari Petek

 

Oglejte si tudi