Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
13°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Vokalna skupina Cvet navdušila

Vokalna skupina Cvet, pod umetniškim vodstvom mag. Špele Kasesnik, je svojo 30. obletnico praznovala z dvema koncertoma. Prvi je bil v Domu sv. Jožef Celje v nedeljo, 21. maja 2023, v sklopu koncertnega cilka Glasba na hribu. Njihovi gostje so bili Kvartet Štangarji in prof. Dejan Jakšič, ki jih je spremljal na klavirju. Koncert je bil lepo obiskan. Obiskovalci so se z lepimi vtisi vrnili domov.
V petek, 26. maja 2023, ob 19.30 pa so imele članice Vokalne skupine Cvet jubilejni koncert v Narodnem domu v Celju. V polni veliki dvorani so zapele narodne pesmi in slovenske zimzelene popevke. Koncert so polepšali fantje kvarteta Svit. Tudi na tem koncertu jih je na klavirju spremljal Dejan Jakšič. Program je povezovala Marijana Kolenko. Obiskovalci so bili nad koncertom navdušeni. Pesmi so jim segle do srca in jih popeljale v stare čase. Po koncertu so bili obiskovalci povabljeni na pogostitev, ki je bila čudovito pripravljena. Ob dobri hrani, pijači in v prijetni družbi so v stranski dvorani ostali še dolgo v noč.

Pevke so v avli pred dvorano pripravile razstavo o delovanju VS Cvet skozi obdobje 30 let. Ob tej priložnosti so izdale tudi Bilten, ki ga je ob pomoči Irene Kraljič oblikovala Nastja Falnoga.

Na koncertu je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna enota Celje, za delovanje na področju zborovske glasbe podelil nekaterim pevkam Gallusove značke in jubilejna priznanja. Irena Kraljič je za 44 let prepevanja v zborovski glasbi prejela jubilejno priznanje Območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Celje. Enako priznanje je dobila tudi Ljudmila Par za 42 let. Za pokojno Brigito Petre, ki ji je bila za 42 let prepevanja podeljena častna Gallusova značka, je priznanje prevzel njen mož, Branko Petre. Marjana Velikanje za 36 let prepevanja in Silva Šepec za 30 let prepevanja sta prejeli zlato Gallusovo značko.

Pevke so se na koncertu zahvalile posameznikom in ustanovam, ki so v 30. letih omogočili delovanje skupine in so z njo sodelovali. Zahvaljujejo se vsem, ki so se jim pridružili na praznovanju in vsem, ki so del 30-letne poti prehodili z njimi.

Tekst: Ljudmila Par

Foto: arhiv skupine

Oglejte si tudi