Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Umetnost in kultura v Vojniku

V petek, 21. februarja 2014, sem imel čast prisostvovati na občnem zboru Kulturno umetniškega društva France Prešeren Vojnik kot predstavnik sveta KS Vojnik. Do pisanja teh vrstic me je spodbudilo spoznanje, kako malo vem (vemo), kakšen zaklad imamo v našem lepem kraju Vojniku.

Osebno nisem vedel, da to društvo združuje osem različnih sekcij. Posebno sem bil presenečen nad njihovimi  skrbno pripravljenimi poročili, iz katerih sem spoznal, koliko truda je vloženega, da pripravijo neko prireditev, s katero nas razveseljujejo.

Pri poročilu tehnične službe sem se pri podatku, da so v dvorani Kulturnega doma Vojnik gostili okrog šestdeset različnih prireditev, resno zamislil: »Koliko teh sem obiskal?« Večkrat sem se v dvorani spraševal, kje so moji sokrajani, da jih ni na prireditev, a sedaj vem, da bi moral najprej vprašati sebe.

Za zaključek lahko zapišem, da bom z večjim spoštovanjem gledal na ljudi, na moje sokrajane, ki žrtvujejo ogromno prostega časa, da pripravijo neko prireditev z namenom, da nas duhovno obogatijo. Njihov trud jim lahko poplačamo samo z našo udeležbo na prireditvah.

 

 

Franc Kuzman

Oglejte si tudi