Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

9. koncert Marijinih pesmi

V soboto, 13. 10. 2018, se je v cerkvi Marije sedem žalosti v Vojniku začel čudovit koncert, ki je bil posvečen Mariji. Vojniški zbori, skupine in posamezniki so izvajali pesmi in skladbe, ki govorijo o Materi božji oziroma jo častijo, prosijo, se ji zahvaljujejo …
Na dan, ko se je Marija zadnjič prikazala fatimskim pastirčkom, so se končale vremenske maše, pri katerih prosimo za varstvo pred hudimi nesrečami. Po sveti maši so zapeli pevci Otroškega cerkvenega pevskega zbora Hozana pod vodstvom Simona Jagra, Mešanega zbora Forte in Mešanega cerkvenega pevskega zbora sv. Jerneja Vojnik pod vodstvom Tomaža Marčiča, Moškega pevskega zbora KUD France Prešeren Vojnik pod taktirko Emilije Kladnik Sorčan, Arclinskih fantov, Ljudskih pevk Taščic ter solisti Lucija in Miha Lenarčič, prof. Tomaž Marčič na harmoniki ter Erik Brezovšek na trobenti. Zaključili so s skupno pesmijo, tako značilno za ta čas, Kraljica venca rožnega. Prisotne sta pozdravila in se zahvalila za lep kulturni program župan Branko Petre in domači župnik Anton Perger.

 

Lep in duhovno obogaten zaključek tedna so pevci in poslušalci končali ob druženju in klepetu pred cerkvijo, izpred katere se širi čudovit pogled na Vojnik in celjsko kotlino.

 

Tekst in foto: Milena Jurgec

Oglejte si tudi