Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Silvestrovanje 2012

Pustimo, naj prihajajo stvari same, kot večer, kot noč, jutro in dan, ki je pred nami ... Počakajmo, da potrkajo pri tebi, meni, kot dež, kot lačen ptič, kot izgubljen popotnik ... Pustimo, da stvari odtečejo, kot čas in voda ...
Pustimo, da sanjamo ... Sanjali in prisanjali smo si dan, ki nam bo vsem v lep spomin.

Tradicionalno smo se člani Medobčinskega društva delovnih invalidov iz Celja, Vojnika in Štor zbrali v Gostišču Štorman v Celju.

 

S svojo prisotnostjo so nas počastili gostje, s katerimi celo leto sodeljujemo.

Radovedni in polni pričakovanj smo se spraševali, le kdo neki je pozabil v dvorani tako lepo sceno.

Po pozdravnem govoru predsednice, z lepimi željami in z željo po čim lepše doživetem večeru, so bile misli in pogledi na odru, kjer so nam zaigrali člani Jožkove bande. Pete so nas takoj zasrbele in plesišče je bilo hitro polno.

 

Okrepčali smo se s slavnostno večerjo.

Sledilo je presenečenje in odgovor, zakaj scena. Lutkarji, pod vodstvom Jožeta Žlausa, so nam za popestritev zaigrali igrico Volk in sedem kozličkov. Vlogo ptičke je odigrala naša predsednica in pokazala še eno vrlino več. Koliko večernih ur vaje  je bilo potrebno; in verjemite splačalo se je. Smeh je pol zdravja, so rekli lutkarji.

 

Ob igranju in petju so ure kar prehitro minile in obiskal nas je Božiček. Naša predsednica mu je povedala, da smo bili čez leto pridni, a žal včasih osamljeni in bolni. Pohvalila je pridne in skrbne poverjenike, spomnila pa se je tudi tistih, ki so nas zapustili in so zdaj zvezdice na nebu.

 

Božiček je prinesel košaro, polno sladkarij, ki jih je razdelil članom.

Naša srca pa je z lepimi mislimi in iskrenimi željami napolnila predsednica Dragica, s katero smo ob šampanjcu  nazdravili in si voščili praznike. Posladkali smo se s torto velikanko Pintarjeve mame.

Pozno ponoči smo se odpravili vsak na svojo stran. Misli pa smo imeli skupne: Lepo je bilo, enkratno in nepozabno. Zopet smo stkali nov list; list, ki smo ga popisali vsak na svoj način. Naš mozaik druženj in srečanj se veča. Krepijo pa se tudi niti prijateljstva, ki naj ostanejo trdne kot skala in nežne kot snežinke.

Hvala vsem, ki ste pomagali pri organizaciji; vsem, ki ste spekli okusno pecivo in Pintarjevi mami za okusno torto.

 

Posebna hvala spoštovanemu Jožetu, skupini, ki nas je zabavala, lutkarjem za igrico.

Jože, hvaležni smo ti tudi za medletno sodelovanje v našem društvu.

 

Dragica Mirnik

 

Oglejte si tudi