Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Festival Seviqc Brežice 2011 gostje na gradu Lemberg

Festival stare glasbe Seviqc Brežice svojim obiskovalcem že skoraj trideset let ponuja najlepše koncerte stare glasbe z vrhunskimi umetniki vsega sveta. Letos je festival potekal od 22. junija do 4. septembra. V 18-ih občinah po Sloveniji, na 29-ih koncertih, so gostili 14 glasbenih skupin in skozi različne programske sklope predstavili evropsko ter svetovno glasbeno zapuščino, ki se je kalila in razvijala od srednjega veka do začetka 20. stoletja.

V veliko zadovoljstvo nam je bilo nekaj tega tradicionalnega festivala stare glasbe začutiti tudi v naši občini. V prekrasnem ambientu v kleti na gradu Lemberg smo uživali ob glasbi poljskega ansambla Silva Rerum. Ti so se na gradu Lemberg predstavili v petek, 19. avgusta, z začetkom ob 20.30 uri. Program, z naslovom »Med Bachom in poljskim kraljem«, so izvedle: Anna Krawczyk (sopran), Maja Mirocha (traverso), Danuta Zawada (violina), Agnieszka Oszańca (violončelo) in Małgorzata Skotnicka (čembalo).

Ime ansambla Silva Rerum pomeni "gozd stvari" in v stari poljski tradiciji predstavlja knjigo zanimivih družinskih dogodkov, ki si jih velja zapomniti. Pisana je iz dneva v dan, skozi več generacij.

Petra Pehar Žgajner

Povezave

www.vojnik.si

Oglejte si tudi