Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
21°C
10°C
JUTRI
21°C
12°C
Deli
3771

Krajevna organizacija Rdečega križa Frankolovo

Uvodoma je najprej potrebno omeniti, da je na Frankolovem v preteklosti omenjena organizacija že delovala. Pobudo za ponovno aktiviranje Krajevne organizacije Rdečega križa Frankolovo je že pred časom podal Stane Štefanec, podpredsednik komisije KO RK Celje, ki se je dogovarjal z Dušanom Horvatom, predsednikom sveta KS Frankolovo, s katerim sta uskladila termin sestanka.

Vse prisotne je pozdravil Dušan Horvat in podal razloge, da se ponovno aktivira delovanje Krajevne organizacije Rdečega križa Frankolovo. V KS Frankolovo že zelo uspešno deluje Župnijska Karitas Frankolovo, ki pomaga družinam v stiski, starejšim krajanom ter posameznikom, ki so potrebni pomoči. Kljub temu je delovanje RK na Frankolovem potrebno, saj je vsaka pomoč dobrodošla. 

 

Ustanovnega sestanka so se udeležili predstavniki združenja Rdečega križa Slovenije, Območnega združenja Celje; in sicer sekretar Igor Poljanšek, predsednik OZ Celje Aleš Vrečko in podpredsednik komisije KO RK Celje Stane Štefanec ter nekaj povabljenih krajanov, ki so pripravljeni pomagati ljudem v stiski. Sestanka se je udeležil tudi župan Občine Vojnik Branko Petre, ki je pozdravil ponovno aktiviranje Rdečega križa na Frankolovem.

 

Aleš Vrečko je najprej pozdravil vse prisotne in se zahvalil, da smo se odločili za ustanovitev KO RK Frankolovo ter pojasnil vlogo in pomen Krajevne organizacije Rdečega križa. Nato je predal besedo Igorju Poljanšku, ki je podal vse potrebne informacije o samem delovanju KO RK. Prisotnim je dostavil osnutek statuta ter ostalo potrebno dokumentacijo za uspešno delovanje.

 

Prisotni so izvolili odbor KO RK, ki ga sestavljajo Dušan Horvat, Leila Lončarič, Tatjana Horvat, Janja Srebot Vdovič, Tatjana Ravnjak, Marija Čretnik, Greta Jošt in Ines Novak. V nadzorni odbor so bile izvoljene Greta Jošt (predsednica), Tatjana Horvat in Janja Srebot Vdovič.

 

Po kratki razpravi je Dušan Horvat predlagal, da se izmed vseh prisotnih izvoli predsednico, tajnico in blagajničarko. Soglasno so bile izvoljene Marija Čretnik za predsednico, Ines Novak za tajnico in Leila Lončarič za blagajničarko.

 

 

V nadaljnji razpravi so soglasno ugotovili, da bo sedež ustanovljenega KO RK na sedežu Krajevne skupnosti Frankolovo. Prisotni so se dogovorili, da bo prvi sestanek predvidoma v mesecu januarju 2018.

 

V primeru, da želite na kakršen koli način priskočiti na pomoč in imate sočutje do sočloveka, vas vabimo, da se nam pridružite. Želimo si čim večje članstvo.

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na KS Frankolovo, Stražica 2, 3213 Frankolovo v času uradnih ur (v ponedeljek od 8. do 11. ure in od 14. do 16.30 ter v četrtek od 8. do 11. ure) ter po telefonu na številki 03/781 40 56 ali 041/652 418.

 

Vljudno vabljeni!

 

Tekst: Dušan Horvat
Foto: H. Ibrahimovič

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi