Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Urnik: Cepljenje proti COVID-19 v cepilnem centru v Celju

Brezplačno cepljenje proti koronavirusu je občanom na voljo v Celju, in sicer v Dvorani Zlatorog, Opekarniška cesta 15, 3000 Celje.

Cepljenje proti COVID-19 je možno samo ob dokazilu osebnega dokumenta s fotografijo in kartico zdravstvenega zavarovanja. V primeru, da oseba nima s seboj zahtevanih dokumentov, cepljenje ni možno.

URNIK CEPLJENJA

V cepilnem centru Celje je možnost nenaročenega cepljenja s cepivi, ki so objavljeni na posamezni dan cepljenja. Naročeni pacienti imajo prednost pred nenaročenimi. 

Urnik cepljenja od 17. 9. 2021 naprej do preklica:

  • Petek, 17. 9. 2021: ni cepljenja
  • Sobota, 18. 9. 2021: 9.00 - 12.00 cepljenje s cepivom Pfizer  (Dvorana Zlatorog, glavni vhod)
  • Ponedeljek, 20. 9. 2021: 15.00 - 17.00 cepljenje s cepivom Pfizer (Dvorana Zlatorog, glavni vhod)
  • Torek, 21. 9. 2021: 15.00 - 17.00 cepljenje s cepivom Pfizer (Dvorana Zlatorog, glavni vhod)
  • Sreda, 22. 9. 2021: 15.00 - 17.00 cepljenje s cepivom Moderna (Dvorana Zlatorog, glavni vhod)
  • Četrtek, 23. 9. 2021: 15.00 - 17.00 cepljenje s cepivom Pfizer  (Dvorana Zlatorog, glavni vhod)
  • Petek, 24. 9. 2021: ni cepljenja


NUJNO OBVESTILO: Od torka 31.8.2021 vse do preklica se bo cepljenje proti Covidu-19 izvajalo v dvorani Zlatorog, glavni vhod.

Urnik cepljenja se lahko v primeru nepredvidljivih okoliščin spremeni brez predhodne najave.

Cepljenje se izvaja v skladu z nacionalno strategijo cepljenja. 

Naročanje poteka samo preko aplikacije zVEM, ki je enotna točka za oddajo spletne prijave. Vsi, ki so prijavljeni v aplikaciji zVem, bodo o točnem terminu cepljenja pravočasno obveščeni preko SMS-a, tudi za prejem drugega odmerka cepiva.

Za vprašanja glede cepljenja je cepilni center Celje dosegljiv na tel. 03 5434 018 med 8.00 in 10.00 uro ter na elektronski naslov narocanje.cepljenje@zd-celje.si

Že več kot eno leto nas ukrepi za zajezitev epidemije COVID-19 omejujejo in vplivajo na kakovost življenja. Sedaj imamo na voljo učinkovito sredstvo za zajezitev epidemije – cepivo. Kljub temu pa epidemije ne bomo zaustavili, če se ne bomo cepili. S cepljenjem bomo zaščitili sebe, svojce, prijatelje, sodelavce in predvsem tiste, ki jih bolezen najbolj ogroža in lahko povzroči celo smrt. Če bomo zagotovili dovolj visoko stopnjo precepljenosti prebivalstva, potem lahko upamo, da bo naše življenje potekalo tako kot smo bili vajeni, da bodo otroci lahko obiskovali šolo, da bodo odrasli lahko hodili v službo, da se bomo lahko družili, odšli na počitnice…

Trenutno je na voljo več vrst cepiv. V Sloveniji cepimo samo s tistimi cepivi, ki so varna in učinkovita, pripravljena z izjemnim napredkom znanosti in jih je odobrila Evropska agencija za zdravila. Pri dosedanji uporabi cepiv ni bilo zaznanih pomembnih stranskih učinkov, kar kaže na to, da je korist cepljenja večja od morebitnih tveganj.

Cepljenje proti COVID-19 je brezplačno in je zagotovljeno za vse prebivalce Slovenije, ki so starejši od 16 let. Prednost pri cepljenju imajo tisti, ki so najbolj ogroženi. Cepljenje proti COVID-19 priporočamo, saj lahko okužba  s SARS-CoV-2 povzroči resne zdravstvene zaplete in celo smrt. Znane so dolgoročne posledice bolezni COVID-19, ki se kažejo kot kronične poškodbe srčne mišice, pljuč, ožilja in centralnega živčnega sistema (možganska kap, epilepsija, motnje spomina).

Cepljenje v Zdravstvenem domu Celje (ZD Celje) izvajamo v skladu z navodili Ministrstva za zdravje in nacionalne strategije cepljenja. Vsi, ki se želijo uvrstiti na seznam za cepljenje, naj se na cepljenje naročijo preko spletne strani zVEM ali preko spletne strani ZD Celje.

Cepilno mesto za cepljenje proti COVID-19 je za osebe, ki imajo izbranega zdravnika v ZD Celje enotno in se nahaja v hali L na Celjskem sejmišču. Posamezniki, ki so se naročili na cepljenje prejmejo SMS povabilo, kjer je navedeno ime cepiva in predviden termin cepljenja.

Odločitev za cepljenje je stvar vsakega posameznika, a če želimo zaustaviti epidemijo, zbolevanje in umiranje zaradi Covid-19 je prav, da to odločitev skrbno pretehtamo in se odločimo ZA cepljenje. Najbolj pomembno v teh časih pa je, da znamo poiskati in upoštevati prave, zaupanja vredne in strokovne informacije.

 

Oglejte si tudi