Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
24°C
5°C
Oceni objavo

Obvestilo o spremembi delovanja ZD Celje: OBVESTILO ZA PACIENTE (VELJA DO PREKLICA)

Iz preventivnih razlogov ter v skrbi za ohranjanja zdravja in preprečitve širjenja epidemije korona virusa smo spremenili delovanje nekaterih dejavnosti ZD Celje in s tem razvrščanje pacientov glede na nujnost oskrbe.

Ambulante družinska medicine – delo v ambulanti družinske medicine poteka samo za nujne, in sicer na dva načina:

  • obravnave bolnikov brez znakov prehladnega obolenja, za katere bi bila opustitev obravnave škodljiva za zdravje, se pregleda v čisti ambulanti ZD Celje. Enako tudi v ZP Vojnik, kjer skrbimo tudi za bolnike iz ZP Dobrna.
  • naročila receptov, napotnic in medicinskih pripomočkov potekajo po telefonskem in elektronskem naročanju. Telefonski posveti so možni skozi celoten ordinacijski čas ambulant. Enako tudi v ZP Vojnik, kjer skrbimo tudi za bolnike iz ZP Dobrna.

V ZP Vojnik - Dobrna je laboratorij zaprt. Laboratorijske preiskave se izvajajo v ZD Celje. O načinu in mestu odvzema krvi odloči zdravnik.

Dispanzer za predšolske in šolske otroke - delo poteka samo za nujne na dva načina:

  • obravnave bolnikov brez znakov prehladnega obolenja, za katere bi bila opustitev obravnave škodljiva za zdravje, se pregleda v čisti ambulanti ZD Celje.
  • naročila receptov, napotnic in medicinskih pripomočkov potekajo po telefonskem in elektronskem naročanju. Telefonski posveti so možni skozi celoten ordinacijski čas ambulant.
  • otroški dispanzer izvaja obvezne posvetovalnice in cepljenja dojenčkov

Pulmološka in alergološka ambulanta – obravnavajo se vsi pacienti, ki so napoteni pod NUJNO ali ZELO HITRO po predhodnem telefonskem razgovoru z napotnim zdravnikom. Obravnavajo se tudi vsi pacienti, ki prejemajo specifično imunoterapijo za kožokrilce (čebela, osa, sršen). 

Laboratorij – v laboratoriju se odvzemi krvi izvajajo le izjemoma, po predhodnem naročilu zdravnika. Če bo potrebno, bodo pacientu kri odvzeli v ambulanti oz. izvajali odvzeme na domu kot doslej.

Medicina dela prometa in športa – izvajajo se le nujni pregledi delavcev, od katerih je odvisen nemoten delovni proces, in pregledi za podaljšanje vozniškega dovoljenja.

Dispanzer za ženskeizvajajo se kontrolni ginekološki pregledi (po priporočilu RSK/Ministrstva za zdravje) ter pregledi nosečnic. Na pregled pridejo SAME, spremljevalci naj počakajo pred stavbo.

 

Psihiatrija – obravnavajo se vsi pacienti, ki so napoteni pod NUJNO ali ZELO HITRO, ter pacienti, ki prejemajo specifično terapijo (DEPO).

Patronaža – delo patronažne službe poteka kot doslej. Obravnava se tudi nujna preventiva (obravnava novorojenčkov, dojenčkov, otročnic).

Razvojna ambulanta – obravnave v ambulantah se izvajajo preko elektronskih medijev.

Fizioterapija – do preklica se storitve ne izvajajo.

Rentgen – velja spremenjen ordinacijski čas. Sprejem pacientov je v torek in petek od 7. do 13.ure. Obravnavajo se pacienti, ki so napoteni pod NUJNO ali ZELO HITRO. 

Kardiologija – velja spremenjen ordinacijski čas. Sprejem pacientov od ponedeljka do petka od 7.30 do 14. ure. Po predhodnem telefonskem dogovoru se obravnavajo pacienti, ki so napoteni pod NUJNO ali ZELO HITRO. V primeru poslabšanja kardiološke bolezni ali novo nastale kardiološke simptomatike izvajajo tudi konzultacije po telefonu na številki 03 5434 422.

Slikanje zob – sprejemajo se samo nujni pacienti. Spremenjen ordinacijski čas: od ponedeljka do petka od 7. do 13. ure.

Zobozdravstvo - Ministrstvo za zdravje je določilo ZD Celje za vstopno točko: 

  • obravnava obolelih s COVID-19 poteka na lokaciji ZP Dobrna;
  • 'zdrave' osebe z zobobolom obravnavamo v ZD Celje v dežurni ambulanti, ki potrebujejo nujno zobozdravstveno oskrbo;
  • vsi bolniki se morajo najprej posvetovati s svojim osebnim zobozdravnikom, le-ta pa jih napoti v dežurno ambulanto;
  • najava je obvezna, razen pri bolnikih, ki nimajo izbranega zobozdravnika.

V času epidemije je v ZD Celje na voljo brezplačna psihosocialna pomoč in podpora namenjena ljudem, ki so zaradi trenutne situacije v stiski. 

 

Oglejte si tudi