Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

DNEVI CEPLJENJA med 13. in 15. 1. 2022

Akcija bo potekala med 13. in 15. januarjem 2022. ZP Vojnik bo izvedla cepljenje proti COVIDU-19 s cepivom PFIZER v četrtek, 13.1.2022 med 13.00 in 15.00 uro. Na cepljenje lahko pridejo vsi občani mesta Vojnik brez predhodnega naročila. S seboj morate imeti kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.

Akcija »Dnevi cepljenja! Stopimo skupaj- varno in zdravo naprej!«  bo potekala od 13. januarja 2022 do 15. januarja 2022. Cilj akcije je enak, s prvim, drugim ali tretjim odmerkom cepiti čim več ljudi zato želijo narediti cepljenje čim bolj dostopno ljudem.

Za novo akcijo smo se odločili, ker v 5. val vstopamo s prenizko precepljenostjo  prebivalstva, s preobremenjenimi bolnišnicami ter s popolnoma izčrpanim kadrom. Glede na izjemno hitrost širjenja  različice omikron lahko v prihodnjih dveh mesecih pričakujemo, da bo praktično vsak prebivalec , ne glede na to ali je cepljen ali ne, prišel v stik z virusom in se z določenim deležem z njim tudi okužil. Veliko bolj varno je, da se z virusom srečamo cepljeni s prvim, drugim ali tretjim poživitvenim odmerkom.

Povzeto po pismu županom, ministra Janeza Poklukarja


Povezavi do dodatnega gradiva:

1.    Uporabna gradiva za splet Nacionalnega inštituta za javno zdravje

Na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje »Cepimose.si« so še vedno dostopna dodatna uporabna gradiva za objave na spletu in socialnih omrežjih. Povezava:

https://www.cepimose.si/gradiva/za-druzbena-omrezja/

 

2.    Dokument z najpogostejšimi vprašanji in odgovori

Ponovno pošiljamo tudi odgovore na najpogostejša vprašanja v zvezi s cepljenjem in cepivi proti covid-19:

Zbirka odgovorov na najpogostejša vprašanja glede covid-19 | GOV.SI

 

 


Oglejte si tudi