Logo MojaObčina.si

Vojnik

JUTRI
25°C
11°C
PON.
20°C
14°C
Deli
4740

Končana gradnja nadstreška ob vežici v Vojniku

Gradnja novega nadstreška ob vežici v Vojniku je bila končana pred praznikom dneva mrtvih. Mnogo občanov in obiskovalcev se je potihoma spraševalo, le kaj bodo zopet ustvarili.

Verjeli smo avtoricama projekta Andreji Ravnak in Renati Vežnaver, izvajalcu g. Škrablinu in strokovnemu nadzoru Andreju Knezu in Zvezdani Stankovič, da bo zahtevna gradnja uspešno končana. In imeli smo prav. Vrednost nadstreška ob vežici Vojnik znaša 110.000,00 EUR. Nadstrešek je usklajen z obstoječo mrliško vežico v oblikovnem smislu. Nosilna temeljna in vertikalna konstrukcija je iz armiranega betona, strešna konstrukcija je lahka montažna samonosilna konstrukcija. Vstavljeni so stekleni svetlobni pasovi, ki nadstrešku dajejo še posebno dimenzijo.


Hkrati smo v vežici opravili investicijsko-vzdrževalna dela: menjava oken, beljenje sten in stropa, menjava svetilk, popravilo strehe in odtokov ter sanirali fasadni omet. Upamo, da smo z ureditvijo vežice in izgradnjo nadstreška uspeli zadovoljiti želje občanov. Zahvaljujemo se koncesionarju pokopališča podjetju RAJ d. o. o., še posebej Robiju Amonu in Jani Drev, ki sta redno spremljala gradnjo in se z dejavnostjo prilagajala in izvajala pogrebne storitve, Antonu Pergerju, župniku, ki je s strpnostjo odstopal prostore župnišča. Hvala za sodelovanje in razumevanje tudi vsem občanom in uporabnikom pokopališča Vojnik.

Tekst: Vesna Poteko
Foto: Andreja Ravnak

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi