Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Kajakaš Lan Tominc znova izjemen

Konec aprila in na začetku maja so potekale izbirne tekme za mladinsko državno reprezentanco do 18 let. Med vsemi slovenskimi kajakaši, ki se potegujejo za enega od treh mest, se je Lan Tominc v reprezentanco uvrstil kot drugi. Uspešen športnik je v poletnih mesecih v Bratislavi uspešno prestal tudi »krst« v slovenski mladinski reprezentanci in se udeležil evropskega prvenstva.
Poznavalci kajakaškega športa pravijo, da se v zgodovini slovenskega kajakaštva na divjih vodah še ni zgodilo, da bi kaj takega uspelo tako mlademu kajakašu. Lan je namreč deset dni po izbirnih tekmah dopolnil 15 let. 

Z dobrimi rezultati je nato v poletnih mesecih nadaljeval v Bratislavi kot član slovenske mladinske reprezentance. Kot prvi izmed trojice slovenskih kajakašev mladincev si je polfinalni nastop zagotovil že po prvi preizkušnji – dosegel je 20. čas vožnje (na startu je bilo 81 čolnov). V polfinalni vožnji je bil v zgornjem delu med najhitrejšimi, nato imel nekaj težav pri vstopu v vrata številka 12, tako da je tam izgubil precej dragocenega časa. Na koncu je njegova vožnja zadostovala za 25. mesto. Prikazal je dve lepi vožnji in vsekakor več kot izpolnil pričakovanja – kot najmlajši je šel nabirat izkušnje. V ekipni vožnji (na progi so hkrati trije čolni) je ekipa zasedla 5. mesto med 19 ekipami.


Na evropskem prvenstvu v Hohenlimburgu v drugi polovici avgusta je moral Lan v kvalifikacijah na progo dvakrat in se s tretjim časom uvrstil v polfinale. Na koncu se je uvrstil na 30. mesto. V ekipni vožnji so slovenski kajakaši dosegli odlično četrto mesto.

Tekst: Tatjana Tominc
Foto: Nina Jelenc (arhiv Kajakaške zveze Slovenije)

Oglejte si tudi