Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
14°C
1°C
JUTRI
10°C
-1°C
8467

Iščemo starodobna kolesa

V soboto, 6. oktobra 2018, se bomo zbrali v Vojniku vsi ljubitelji kolesarstva. V času evropskega leta kulturne dediščine bomo obeležili 120. obletnico ustanovitve Kolesarskega društva Vojnik, ki je bilo ustanovljeno leta 1898. V spomin na ustanovitev društva bomo ob 10. uri pred Občino Vojnik odkrili spominsko obeležje. V ta namen bo izdana tudi jubilejna razglednica in znak kolesarskega društva, ki bo narejen na osnovi originalnega kolesarskega znaka iz leta 1898.


Po odkritju se bomo izpred Občine s starodobnimi in novodobnimi kolesi popeljali na krajšo panoramsko vožnjo po vojniških ulicah. Pod šotorom na igrišču bo potekala tudi razstava starodobnih koles, otroški poligon in otroška ustvarjalna delavnica. Dogajanje bo spremljal bogat kulturno-umetniški program, lokalna ponudba izdelkov in pogostitev.


V ta namen vabimo vse lastnike starodobnikov in novodobnih koles, da se nam pridružite na panoramski vožnji ali s sodelovanjem na razstavi svojega kolesa. Za sodelujoče je brezplačna pogostitev. Še vedno iščemo tudi najstarejše kolo v občini Vojnik. Za prijave in sodelovanje nas kontaktirajte po telefonu na številki 041 216 882 (Marko Zdovc), preko e-pošte marko_zdovc@hotmail.com ali profila FB TD Vojnik. Vabljeni vsi občani občine Vojnik, prijatelji, znanci, sorodniki!

 

Tekst: KS Vojnik in TD Vojnik
Foto: Marko Zdovc

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi