Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Županova beseda

»Takrat, ko veselje drugih postane tvoje veselje, takrat, ko trpljenje drugih postane tvoje trpljenje, takrat lahko rečeš, da ljubiš.« (Michael Quoist)

Spoštovani!

 

Bili smo na dobrodelnem koncertu v pomoč mladi družini v stiski, ki ga je organiziral odbor »Vojnik, stopimo skupaj«. Obiskovalci so napolnili dvorano, številni nastopajoči pa so izvedli bogat program. Vzdušje je bilo polno pozitivne energije in ljubezni. Iskreno čestitam organizatorjem in hvala vsakemu, ki je z nakupom vstopnice ali z nastopom pomagal po svojih močeh. Da, to je Vojnik, na katerega sem ponosen, to ste ljudje, ki vas imam preprosto rad.

 

Čistilna akcija je bila konec marca in kot vsako leto smo se odzvali povabilu in se je udeležili. Odziv je bil zelo dober. V vseh treh krajevnih skupnostih smo bili uspešni. Posebej ste se izkazali člani različnih društev in tudi šole ter vrtci. Z dobro voljo smo naredili nekaj dobrega za okolje, pa tudi za nas same, saj je bila to priložnost tudi za pogovor s prijatelji. Iskrena hvala vsem v organizaciji kot seveda vsem udeležencem akcije. Tudi prihodnje leto jo bomo organizirali in želim si še večjega odziva, tudi občanov, ki niste člani kakšnega društva. Preprosto, pridite.

 

Na aprilski seji občinskega sveta smo obravnavali zaključni račun za leto 2018. Odhodki v višini pribl. 8 mio. EUR so bili za 24 % višji kot v letu 2017. Tudi za investicije je bilo namenjeno 2,8 mio. EUR, kar je v skupnem deležu proračuna 35,7 % in je za 82 % več kot leta 2017. To je še toliko bolj pomembno, ker žal sredstev s strani Evropske unije občini ni bilo na voljo. Res pa je, da se je nekaj večjih investicij lani zaključilo. V tej številki smo predstavili vse izvedene investicije v letu 2018. Lahko rečemo, da je bilo lansko leto zelo uspešno in da smo dobro gospodarili, saj smo vrnili tudi nekaj posojila in znižali zadolženost, kot z ostankom sredstev na računu na dan 31. 12. 2018 zagotovili, da je realnost izvedbe proračuna za letošnje leto zagotovljena. Seveda je zaključni račun le povzetek dela prejšnjega leta. Vse naše delo pa je že usmerjeno v izvedbo zastavljenih ciljev v tekočem letu. Zelo sem vesel, da so sveti krajevnih skupnosti, odbori in občinski svet začeli dobro delovati, kar je nujno za dobro delo občine.

 

S podžupanom g. Hribernikom sva se udeležila številnih občnih zborov naših društev. Na vsakem sva se prepričala o dobrem delu in o tem, da je naša občina dejavna in da ste krajani dejavni na številnih področjih. Takšnega dela si seveda želim tudi v prihodnje, saj je zato življenje v občini Vojnik bogatejše in lepše. Potrudili se bomo, da boste imeli vedno na voljo tudi nekaj sredstev za svoje delo. V sklopu veliko prireditev, ki jih društva organizirate preko leta, sem še posebej vesel nove gledališke predstave, ki jo je premierno uprizorila dramska sekcija KUD Vojnik. Iskrene čestitke režiserju in igralcem. Vsekakor priporočam ogled katere od ponovitev vsem, ki ste zamudili premiero.

 

V rokah imate prvo številko Ogledala, ki jo je pripravil nov uredniški odbor pod uredništvom Lee Sreš. Vsem iskrena čestitka (saj veste, prvega ne pozabiš nikoli) in dobe želje pri vašem delu tudi v prihodnje.

 

Spoštovani, pred nami so prvomajski prazniki. Vsem iskreno čestitam ob prazniku dela z željo, da bi pošteno delo imelo v našem življenju pravo mesto in pravo veljavo. Častno in spoštovano!

 

Vaš župan Branko Petre

Foto: Matjaž Jambriško

Oglejte si tudi