Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Tomi gradbeništvo

Vse več ljudi se podaja na samostojno podjetniško pot. Po propadu velikih gradbenih podjetij je bila to za nekatere edina možnost preživetja. Med takimi sta tudi Helena in Tomi Kuzman iz Socke. Podjetje Tomi gradbeništvo je nastalo leta 2013, na začetku je delal Tomi sam. S številnimi pridobljenimi izkušnjami in dobro opravljenim delom pa se je kmalu pokazala potreba po širitvi in dodatnih zaposlitvah.

Dobro opravljeno delo pripelje nove stranke. V podjetju je zaposlenih 10 ljudi, večina je gradbenikov. Področje njihovega dela je široko, gradijo ceste, urejajo okolice hiš, polagajo tlakovce, robnike, gradijo nasipe, škarpe in asfaltirajo dvorišča ter dovoze. So pogodbeni izvajalci za VOC Celje, delajo po vsej Sloveniji. Po vsem opravljenem delu, ko se dobro ime širi od ust do ust zadovoljnih strank, so ponosni na to, kar so dosegli. Verjamejo v pot razvoja, zaupanja in spoštovanja ter poslovne kulture.

V podjetju je zaposlena tudi žena Helena, ki skrbi za administracijo in za trgovino z materialom za ročna dela (volna, pribor za ročna dela, šivanje, prejice). Njeno področje, kjer izrazi svojo ustvarjalnost, so ročno izdelane pletenine po  naročilu, tudi za dojenčke. Trenutno sodeluje pri slovenskem projektu, kjer izdelujejo grbe vseh slovenskih občin za Guinnessovo knjigo rekordov. Če bo šlo vse po sreči, bo vojniški grb predstavljen ob slovenskem kulturnem prazniku prihodnje leto.

Tomi Kuzman: »Na področju gradbeništva smo poznani predvsem po ureditvi okolic hiš, kjer uredimo vse od svetovanja, priprave terena, nabavimo material po vaši želji, uredimo prevoze, izkope, asfaltiranje in kot dober gospodar na koncu pospravimo za seboj, da lahko naročnik le uživa v lepi okolici hiše. Želimo zadovoljne stranke, spoštujemo njihove želje in se držimo dogovorjenih rokov izvedbe. Uredimo zelene površine, očistimo prostore, opravimo administrativne storitve in se ukvarjamo s trgovino. Kljub obilici dela in novih projektov je na prvem mestu še vedno družina in čas zase, ki si ga moramo znati vzeti v tem prehitrem svetu. Čeprav sta polno zaposlena, si Tomi in Helena še vedno vzameta čas za užitke na morju in motorju. Čas, ki ga pokloniš sebi, svojim najdražjim in prijateljem, je čas, ki šteje in gradi spomine. Nikoli ne smemo pozabiti nase«.

Tekst: Lea Sreš

Foto: osebni arhiv

Oglejte si tudi