Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
1°C
JUTRI
4°C
-5°C
Oceni objavo

Na Melodijah morja in sonca

Nina je običajna Frankolovčanka, obiskuje 3. letnik gimnazije Celje – Center. Ko jo spoznaš, vidiš, da mlada talentirana glasbenica s svojim petjem ne razveseljuje samo domačih, temveč tudi širše množice ljudi.

Že kot mala deklica je rada prepevala. Svoje glasbeno znanje je razširila z vpisom v glasbeno šolo, kjer se je učila igranja na klaviature. Strmela je k petju, zato se je vpisala v zasebno šolo petja Modern Music College v Celju. Danes se uči petja pri znani slovenski pevki Alyi.

Največkrat prepeva pop in balade. V studiju je posnela pet pesmi z videospoti: Zate, Ostani, Ptici brez kril, Dan kot dan in Modrina. Povabili so jo na gostovanja na radijskih postajah, intervijuje je imela v različnih televizijskih oddajah. Poleg staršev, ki so po Nininem mnenju njeni največji oboževalci, se njenih nastopov na prireditvah in festivalih udeležujejo ljudje različnih starosti. Njen nastop smo lahko občudovali na najstniških festivalih: Fens, Blejski zlati mikrofon in Glasbena zvezda Štajerske. Njen najljubši festival pa je Melodije morja in sonca 2022, kjer se je predstavila s pesmijo Modrina. (https://www.youtube.com/watch?v=zSy8vLEbeA8)

Poleg petja ima Nina zelo rada živali. Doma ima dva psa, nemškega ovčarja in maltežana, s katerima preživi veliko časa. Seveda se rada druži s prijatelji, s katerimi obišče kak dober koncert. Nini želim še veliko nastopov. Vabljeni pa tudi k ogledu njene FB strani, preko katere jo lahko kontaktirate in povabite na kakšen nastop.  (https://www.facebook.com/ninalampret1)

Tekst: Nuša Lilija

Foto: osebni arhiv


Oglejte si tudi