Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
12°C
-2°C
JUTRI
14°C
-3°C
Deli

Štartaj Vojnik

Občina Vojnik in Klub podjetnikov občine Vojnik sta v četrtek, 28. 9. 2017, v OŠ Vojnik priredila zanimiv dogodek, na katerem je imel glavno besedo Matija Goljar, voditelj oddaje Štartaj Slovenija. Na dogodek so bili povabljeni tako tisti, ki že delujejo v podjetništvu, kot tudi tisti, ki o tem razmišljajo. Med številnimi udeleženci so bili tudi osnovnošolci, ki se bodo v kratkem odločali o izbiri poklica.

V prvem delu delavnice je voditelj predstavil nekaj primerov uspešnih poslov, ki so nastali samo z dobro idejo in brez zagonskih sredstev, ter iz njih izpeljal tri ključne lekcije za odkrivanje poslovnih idej: (1) da je danes lažje nekaj narediti, kot to prodati, (2) da se danes prodajajo predvsem zgodbe in doživetja in (3) da je naloga podjetnika odkriti čim bolj »boleč« problem, ki ga kupci ne znajo rešiti – podjetnik pa ga lahko. V drugem delu delavnice je bilo govora, kako svojo idejo izvesti – jo pripeljati od prve zamisli, do prvega evra prihodka. Zaključek voditelja je bil, da brez delavnosti in vztrajnosti ni uspeha.

 

V nadaljevanju sta naša podjetnika Branka Čretnik iz podjetja Cenex/Fivia d. o. o. in Janko Čepin iz avtohiše Čepin d. o. o. predstavila svoje začetke na podjetniški poti in delila izkušnje, ki sta jih doživela v njuni dolgi karieri.

 

Sledile so še kratke predstavitve predstavnikov Kluba podjetnikov občine Vojnik, Območne obrtno-podjetniške zbornice iz Celja in Regionalne gospodarske zbornice, ki vsak na svoj način nudijo podporo podjetništvu v vojniški občini. Delavnica se je zaključila s pogovorom in vprašanji udeležencev. Skupna misel udeležencev ob koncu je bila, da bi podoben dogodek kmalu ponovili.

 

Tekst: Amadej Bastl

Foto: Lea Sreš

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi