Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
5°C
TOR.
25°C
6°C
Oceni objavo

Podpisana pogodba za »Razširitev vodovodnega sistema v naselju Lindek«

Občina Vojnik je v četrtek, 21. septembra 2023, podpisala pogodbo za »Razširitev vodovodnega sistema v naselju Lindek«. Na javnem razpisu je bil kot najugodnejši izvajalec del izbrano podjetje Brahigradnje, d. o. o., Podgorje 5, 3000 Celje, pogodbo za izvajanje strokovnega nadzora pa smo podpisali s podjetjem GIV Boštjan Mirnik, s. p., Železno 18d, 3310 Žalec.
Letos so potekale številne aktivnosti pri projektu »Razširitev vodovodnega sistema v naselju Lindek«. Idejno traso je bilo potrebno uskladiti, pridobiti vse služnosti in gradbeno dovoljenje. Izjemno angažiranost je izkazal predstavnik kraja, ki je v zelo kratkem času pridobil vse podpise služnostnih pogodb, željo po interesu pridobitve infrasturkture pa so potrdili tudi vsi lastniki zemljišč, po katerih bo narejen primarni del vodovoda, saj so v enem dnevu overili vse podpise. Občina Vojnik je maja 2023 prijavila projekt na Javni razpis za dodelitev sredstev ukrepu: Zeleni prehod – Komponenta Čisto in varno okolje, podukrep: Izboljšanje ukrepov na področju ravnanja z vodo in okoljske infrastrukture (C1 K3) za operacijo: »Investicije v vodovodne sisteme, ki oskrbujejo manj kot 10.000 prebivalcev« (C1 K3 II) in uspešno pridobila odločbo o sofinanciranju projekta v vrednosti 409.029,29 EUR.

Sočasno z izgradnjo vodovoda bo v zemeljske cevi prestavilo svoje električno omrežje tudi podjetje Elektro Celje, d. d., sopolagali pa bodo tudi cevi za optično telekomunikacijsko omrežje. Omenjeni podjetji bosta sofinancirali izgradnjo na podlagi sporazuma. Izvajanje gradbenih del se bo začelo po podpisu pogodbe in trajalo predvidoma dobro leto.

Tekst: Mateja Kozikar

Foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi