Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
6°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Državno gasilsko tekmovanje v Celju

Za nami je državno gasilsko tekmovanje v Celju, 5. in 6. junija, ki je bilo zaradi epidemije koronavirusa prestavljeno iz leta 2020 na leto 2021. Predvsem pri mladih je to seveda predstavljalo nov izziv in težavo zaradi let posameznih tekmovalcev.
Posebne razmere zaradi koronavirusa so se v veliki meri dotaknile tudi gasilcev in povzročile še dodatne težave pri pripravah na to tekmovanje. Prvi dan je bil namenjen mladim tekmovalcem, drugi dan pa članom in veteranom. Po izbirnih tekmovanjih na gasilskih zvezah in regijah so se tekmovanja udeležile najboljše ekipe. Skupaj je bilo kar 3.723 udeležencev iz 298 različnih prostovoljnih gasilskih društev in 390 tekmovalnih enot v različnih kategorijah. Organizatorji so poskrbeli za odlične pogoje za izvedbo velikega dogodka v Celju. Prvič je bila uporabljena tudi nova oprema, s katero bodo tekmovali tekmovalci na gasilski olimpijadi, ki bo od 17. do 24. julija 2022 in to na istem prizorišču v Celju. S tem je bilo prav gotovo prvič zagotovljeno, da so imele vse tekmovalne enote glede opreme povsem enake pogoje.

Iz gasilske zveze Vojnik-Dobrna so se tega tekmovanja udeležile naslednje ekipe:

  • pionirke PGD Socka so dosegle 6. mesto od 25 ekip,
  • člani »A« PGD Nova Cerkev so dosegli 44. mesto od 47 ekip,
  • člani »B« PGD Socka so dosegli 6. mesto od 44 ekip,
  • članice »B« PGD Nova Cerkev pa so dosegle 3. mesto od 37 ekip.


Člani »B« PGD Socka in članice »B« PGD Nova Cerkev so se s tem rezultatom tudi uvrstili na kvalifikacijski izbor za olimpijado prihodnje leto v Celju. Članice «B« PGD Nova Cerkev so bile najuspešnejša ekipa na tem tekmovanju iz celjske gasilske regije.

Vsem ekipam še enkrat iskrene čestitke za dosežen rezultat in veliko sreče na izbirnem tekmovanju leta 2022.

Ivan Jezernik, poveljnik GZ Vojnik-Dobrna

Oglejte si tudi